Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ružičasta zastava za sve žene oboljele od raka dojke podignut će se na zvonik Sv. Duje

Ružičasta zastava za sve žene oboljele od raka dojke podignut će se na zvonik Sv. Duje

U subotu, 5. listopada

U sklopu humanitarne utrke 'Race for the Cure' koja se trči u nedjelju na splitskoj rivi, a u znak podrške za sve osobe oboljele od karcinoma, dan ranije u subotu, 5.listopada od 9.30 do 10.00  na zvonik sv. Duje podignut će se zastava sa ružičastom vrpcom.

Zastavu dugu 15 metara postavit će penjač Ivica Matković, a izradili su je članovi DES-a. Splitski zaštitnik tako će i na simboličan način dati podršku svima koji se trenutno bore s ovom zloćudnom bolesti.

Akcijom se želi naglasiti važnost ranih pregleda i prevencije, i dati podršku osobama koje se liječe.

Po završetku trke u nedjelju 6.listopada točno u podne, zvona svetog Duje zvonit će duže nego inače u znak sjećanja i podrške, nakon toga se zastava skida.

Vaša reakcija na temu