Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STOP SHOP organizirao besplatne preglede madeža u Kaštel Sućurcu

STOP SHOP organizirao besplatne preglede madeža u Kaštel Sućurcu

Odazvalo se 73 građana, otkriveno 8 suspektnih madeža

U Kaštel Sućurcu obavljeno je čak 73 besplatnih dermatoloških pregleda madeža, a otkriveno 14 sumnjivih madeža, od kojih je jedan suspektni melanom. Pacijenti kod kojih je utvrđena suspekcija ili sumnja na melanom, upućeni su na daljnje pretrage. STOP SHOP, jedan od vodećih lanaca retail parkova u Hrvatskoj, uz podršku Udruge Zdravi pod suncem, organizirao je besplatne dermatološke preglede madeža u sklopu javnozdravstvene kampanje 'STOP! Pregledaj se', koji su ranije obavljeni i u Gospiću.

Prekomjerno izlaganje suncu povećava rizik od nastanka melanoma ili drugih tumora kože. Dolaskom ljeta, vrućine i sunčanih dana, veoma je važna adekvatna zaštita od sunca, ali potrebno je i osvijestiti građane o svim štetnim utjecajima sunca. Naime, Hrvatska je četvrta u Europi po smrtnosti od melanoma. Ako se otkrije na vrijeme, rak kože može se izliječiti u 99 % slučajeva. Melanom se može brzo širiti, ali rani pregled i kirurško uklanjanje često su dovoljni za izlječenje. Rani znakovi melanoma uključuju promjene u boji, obliku ili veličini madeža te pojavu drugih promjena na koži.


Zbog toga je izuzetno važno redovito pregledavati madeže i odmah potražiti savjet liječnika u slučaju promjena. Upravo zato, STOP SHOP je pokrenuo javnozdravstvenu kampanju pregleda madeža 'STOP! Pregledaj se!', u kojoj su se pridružili dermatolozi iz Udruge Zdravi pod suncem. Cilj ove kampanje je povećati svijest o važnosti ranog otkrivanja melanoma te omogućiti besplatne preglede madeža što većem broju ljudi.

'Pokretanjem ove javnozdravstvene akcije jedan od vodećih lanaca retail parkova u Hrvatskoj dodatno doprinosi zdravlju zajednica u kojima posluje. Uz otvaranje novih radnih mjesta, STOP SHOP brine o zdravlju i kvaliteti života svojih sugrađana. STOP SHOP prepoznaje svoju
društvenu odgovornost i kontinuirano ulaže u projekte, koji doprinose boljem zdravlju i dobrobiti građana', poručuju.

STOP SHOP je besplatne preglede madeža proveo i jučer, u sklopu svog retail parka u Gospiću.

Vaša reakcija na temu