Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ADVENT U SPLITU BEZ KUĆICA Sigurnost posjetitelja na prvome je mjestu

ADVENT U SPLITU BEZ KUĆICA Sigurnost posjetitelja na prvome je mjestu

Programa će ipak biti

Sigurnost posjetitelja na prvome je mjestu Gradu Splitu, Turističkoj zajednici Grada Splita i Spalatum D.M.C.-u, dugogodišnjim organizatorima adventskih manifestacija u Splitu. 

'Prateći epidemiološku situaciju u Hrvatsko i imajući na umu zdravlje svojih sugrađana i posjetitelja, danas je donesena odluka kako će se ove godine adventska ponuda u gradu ipak odviti bez kućica s hranom, pićem i suvenirima. Tvrtka Spalatum D.M.C., inače zadužena za njihovo održavanje, svoj će angažman nastaviti kao tehnička podrška na Adventu, kao i svake godine dosad', priopćeno je iz tvrtke D.M.C.. 

'Gotovo pa je i nezamislivo u današnje vrijeme postaviti Advent u bilo kojem gradu bez omiljenih kućica, no epidemiološka situacija i zdravlje naših sugrađana mora biti na prvome mjestu. Pratimo stanje u zemlji svakoga dana kako bismo pravovremeno reagirali na sve upute i upozorenja vezana za virus SARS-CoV-19 jer Advent čine, prije svega, ljudi. Odluka o izostanku kućica donesena je kao proaktivna mjera kojom ćemo, vjerujem, znatno podići sigurnost cijele manifestacije. Zahvaljujem svim ugostiteljima i obrtnicima koji isu iskazali interes za sudjelovanje u Adventu te ih ovim putem molim za razumijevanje. Vjerujem da ćemo svi zajedno odgovornim ponašanjem osigurati da dogodine budemo u prilici ponovno surađivati', naglasio je Ante Šunjić, direktor Spalatum D.M.C.-a. 

Advent u Splitu će se 2020. godine održati, no u drugačijem izdanju nego ikada dosad. Program se još finalizira u skladu sa svim potrebnim epidemiološkim mjerama te će biti dostupan uskoro, kako na web stranici Turističke zajednice Grada Splita, tako i na društvenim mrežama.

Vaša reakcija na temu