Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Srđan Tutić DIOKLECIJANOVA PALAČA Repriza projekta 'ne-mjesto tjelovanja' nezavisne organizacije Koribant Lab

DIOKLECIJANOVA PALAČA Repriza projekta 'ne-mjesto tjelovanja' nezavisne organizacije Koribant Lab

U subotu, 1. lipnja

U subotu, 1. lipnja u 19.30 sati u južnom kriptoportiku Dioklecijanove palače održat će se reprizna izvedba autorskog projekta - suvremeno plesne predstave 'ne-mjesto tjelovanja' u produkciji nezavisne organizacije Koribant Lab iz Splita (udruga za suvremeni ples, vizualne umjetnosti i izdavaštvo).

Koncept je dramaturški razradila Katja Grcić, koreografiju potpisuju Slavena Verić, Stipe Gugić i Kristina Lovrić ujedno i izvođači, glazbenu pozadinu razvili su Deni Pjanić i Ivana Bandalo Benzon, a za kostimografiju bila je zadužena Sonja Obradović. Vizualni identitet potpisuje Vana Bašić, a video uratke Sunčica Fradelić.

Izvedba preispituje odnos tijela i prostora baveći se Dioklecijanovom palačom kao centralnim mjestom grada Splita, slojevitim kronotopom povijesnog, arhitektonskog, umjetničkog i društvenog naslijeđa. Neka od pitanja kojima se izvedbeni kolektiv bavio tijekom istraživačkog rada su sljedeća: Što grad antropocena čini pokretnim i živim? Što se skriva iza prividno žive kulise turističkog onirizma? Koje je naše mjesto u koreografiji grada? Kakvo mjesto zapravo trebamo?

Repriznu izvedbu su podržali Grad Split i Ministarstvo kulture i medija RH.


Koribant Lab je udruga za suvremeni ples, vizualne umjetnosti i izdavaštvo sa sjedištem u Splitu, koja djeluje kao svojevrsna razvojna, edukacijska i produkcijska platforma, s ciljem da potiče, razvija i njeguje stvaralaštvo na polju suvremeno plesne i vizualnih umjetnosti, u smjeru interdisciplinarnog poimanja suvremeno plesne umjetnosti te kustostva izvedbenih umjetnosti.

Vaša reakcija na temu