Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Radomir Đurđević EVO RUKE: U fotogaleriji pogledajte kako je bilo u subotu i nedjelju u Đardinu, gdje će se večeras održati Prvenstvo Splita u stolnom nogometu!

EVO RUKE: U fotogaleriji pogledajte kako je bilo u subotu i nedjelju u Đardinu, gdje će se večeras održati Prvenstvo Splita u stolnom nogometu!

Retro Lovre će pružati glazbenu potporu i komentar

Bang Bang je band iz Zagreba čije jednostavno ime odmah zapamtite jer oni su ti koji rade posao kako treba. Čim su laganicom u subotu navečer uklizali u program Evo RUKE festivala vidjelo se kako jako dobro znaju što žele reći. Moderni i pitki aranžmani s dozom surfa, a ipak duboko uronjeni u klasične obrasce rock'n'rolla stopljeni su u jedno s lirikom Hrvoja Prskala. Lara Antić, pak, s vokalom koji oduševljava, gitarski dvojac sa svojim baražima, prpošni klaviriski začinjavci te stabilna ritam sekcija popunjena korištenjem matrica učinili su zvučnu kulisu u Đardinu savršenom. Bang Bangovo laganije lice s dominirajućim mekim zvukom el. klavira izmjenjivalo se s žešćim riffovskim izrazom i sve to skupa oblikovano je u artistički izraz s ogromnim komercijalnim potencijalom. Njihovi hitovi 'Imam', 'Nešto me pogodilo' te 'Kako stoje stvari' odavno su zaživjeli u hrvatskom eteru, a u subotu smo se uvjerili kako ozbiljan rock'n'roll band, što Bang Bang zasigurno jest, sjedne u kombi i donese još bolju live izvedbu istih gdje god ih put odnese... 

Sinoć je, pak, 'Veja' iz Pazina uvaljala publiku u Đardinu u svoju inačicu world music obogaćenu tradicionalnim istarskim etnom, promovirala fantastični album prvijenac 'Dolina mlinova', ali donijeli su i sve što od Istrijana i očekuješ: tambure - kavale, harmonike - fiddle te napjeve krasne, višeglasje - nižeglasje i pregršt dobre atmosfere ali i produkcije. Gromoglasni aplauzi i još gromoglasniji poziv na bis samo je potvrda koliko dobro to oni rade i kolika je praznina nastala gašenjem Salona Etno festa jer interesa i publike itekako ima.

Večeras je u Đardinu Prvenstvo Splita u stolnom nogometu 2018. uz glazbenu potporu i komentar Retro Lovre ('Šabanov jukebox'). Prijavilo se osam ekipa osebujnih naziva koje će se boriti za prestižnu titulu po pravilima iz ranih 80-ih. Za zainteresirane navijače biti će postavljen video wall u Đardinu, a režirani live streaming moći ćete pratiti i putem našeg portala.

Prijavljene ekipe su: Panchofari, Otporni na metke, Šampinjoni, Ja i mali, Mućke, Sve pobe, Garica i Tim Raketa.

Ždrijeb će se održati u 20 sati kod pozornice u Đardinu.

Vaša reakcija na temu