Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić FOTOGALERIJA IZ NOVOG PUBA Irac se preselio u Split i pokrenuo posao: 'Black Dog otvaram zbog Splićana, a ne turista'

FOTOGALERIJA IZ NOVOG PUBA Irac se preselio u Split i pokrenuo posao: 'Black Dog otvaram zbog Splićana, a ne turista'

Luke kaže da se odmah zaljubio u grad, ne samo zbog ljepote, već zato što ima dušu i karakter

Od ponedjeljka će Split biti bogatiji za novo mjesto izlaska i druženja, uživanja u dobrom piću i jednako ugodnoj glazbi. Otvara se Black Dog u Hrvojevoj ulici, na vrhu Pazara. Nije to tek 'kafić u nizu', riječ je o pubu zbog načina čuvanja i serviranja piva jedinstvenom u Dalmaciji. Recimo samo da se bačve čuvaju u 'hladnoj sobi', na tri do četiri stupnja Celzijevih, a hlade se na optimalnoj temperaturi i točionici za šankom. Znalcima dovoljno, a oni koji će tek probati takvo pivo, osjetit će što znači ljubav na prvi okus. U pubu Black Dog se toči samo 'craft' pivo, deset vrsta iz točionika, naravno, nude se i druge vrste pića, kava... a posebna čar je i irski whiskey.

Tu dolazimo do druge vijesti, a to je da je vlasnik doselio iz Irske. Dok se u tisućama broje mladi i obitelji kojima je Irska nova domovina, mladić Luke dolazi u Split.

I to u vrijeme kada grad poplavljuju 'bijeli papirići' s natpisom o 'renoviranju', a zapravo zatvaranju ugostiteljskih objekata nakon turističke sezone, jedan mladić iz Irske otvara uoči zime i baš s namjerom da radi cijelu godinu.

- U Hrvatsku sam prvi put bio prije dvije i pol godine, sasvim slučajno sam je izabrao kao odredište. Imao sam dva tjedna godišnjeg i tražio sam bliže i povoljnije načine putovanja. Stigao sam u Zagreb, pa sam želio vidjeti Zadar. Okej, simpatični gradovi, ali želio sam i u Split. I odmah sam se zaljubio u grad. Da, lijep je, ali imao je iznutra što nijedan drugi nije, dušu i karakter - kazao nam je.

Poslije se vratio u Split, upoznao djevojku i život 'preselio' ovdje. Jednostavno i hrabro. A sada otvara pub.

- Glavna ideja je dobra atmosfera, da se ljudi osjećaju toplo i opušteno. Cijene su pristupačne jer pub otvaram zbog Splićana i za Splićane, a ne za turiste - kazao nam je dok se sa zvučnika izmjenjuju ritmovi bluesa u diskretno osvijetljenom i ukusno uređenom prostoru gdje se poštivao svaki kamen i svaka greda.

Vaša reakcija na temu