Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Održani Eurodesk piknici, provjerite kako je bilo

FOTOGALERIJA Održani Eurodesk piknici, provjerite kako je bilo

Brojni mladi otkrili su mogućnosti besplatnog učenja i putovanja Europom

Prošlog tjedna u Splitu su se, u parku Emanuela Vidovića i u Đardinu, održali Eurodesk piknici. U opuštenoj atmosferi, uz sokove, krafne, ležaljke, glazbu i prigodne igre zainteresirani su otkrivali prilike za volontiranje, stažiranje, studiranje i besplatno putovanje Europom te razgovarali s mladima koji već imaju iskustva mobilnosti.

- Karla, Borna, Leona i Antonio rado su s drugim mladima dijelili iskustva s Erasmus+ razmjena mladih na kojima su kroz višednevne programe stjecali nova znanja i prijateljstva. Antonio je na taj način već kao osamnaestogodišnjak besplatno putovao i boravio u čak šest država i upoznao na desetke mladih iz čitave Europe. Slična iskustva pričala je i Karla koja je u razmjenama mladih sudjelovala kao članica ESN Split, ali i Leona koja je kao članica udruge Mladi u fokusu sudjelovala u čak 12 razmjena mladih. Niki je srednjoškolcima pričao o sudjelovanju u Erasmus+ mobilnosti učenika. 

Zanimljive priče imao je i Jure iz Udruge za pomoć mladima Help. Zahvaljujući programu Europske snage solidarnosti, on je imao pokrivene sve troškove života za vrijeme višemjesečnog volonterskog angažmana na Siciliji. Kako izgleda život volontera Europskih snaga solidarnosti iz prve ruke pričao je i Ivan koji je iz Ukrajine došao na višemjesečni volonterski angažman u Udrugu za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Za dodatne informacija o mogućnostima besplatnog učenja i putovanja Europom zainteresirani nam se mogu javiti na eurodesk@infozona.hr - poziva Lina Vuletić iz Info zone.

Eurodesk piknike organizirala je Info zona u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, u sklopu informativne kampanje Time to move. Kampanju svake godine u listopadu provode multiplikatori Eurodesk informacijske mreže s ciljem poticanja mladih na mobilnost i promociju mogućnosti volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u Europi i izvan nje.

Vaša reakcija na temu