Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press FOTOGALERIJA Subota je opravdala očekivanja, nedjelja na 64. MDF-u u Šibeniku nastavlja istim ritmom

FOTOGALERIJA Subota je opravdala očekivanja, nedjelja na 64. MDF-u u Šibeniku nastavlja istim ritmom

Pogledajte kako je bilo

Subota 29. lipnja opravdala je sva očekivanja kad je u pitanju festivalski program u Krešimirovom gradu. Kazališnog spektakla i sportskog uzbuđenja nije nedostajalo, a prvih tjedan dana 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku privedeno je kraju u svečanoj atmosferi akrobatskih majstora iz Italije Sonics Aerial Performance koji su napunili Poljanu do posljednjeg mjesta. Vrhunska izvedba predstave 'Meraviglia' u zraku i na pozornici ostavila je Šibenčane i posjetitelje Festivala bez daha. 

'Potrajala je duže od očekivanog, bila bolja od nadanog i pokazala zašto se gradovi itekako trude da baš kod njih gostiju. Veliko hvala ide festivalskoj publici koja je prepoznala i nagradila trud gostiju iz Italije, ali i vučnoj službi Čače koji su odigrali važnu ulogu u realizaciji ove nimalo jednostavne produkcije', poručili su iz Ureda MDF-a.

No adrenalinsko uzbuđenje u Šibeniku počelo je već u subotu ujutro na sportskim terenima. U Zablaću se nastavio nogometni turnir 'Zdravo maleni' Jose Bege 2024, na Šubićevcu je počeo međunarodni teniski turnir za djevojčice i dječake do 10 godina 'Festival djeteta', a na šibenskoj rivi snage su odmjerili mladi jedriličari u Regati klasa optimist u organizaciji JK Val. Najmanje najveće zvijezde bile su ujedno najnježnije prema festivalskoj publici – dječji zborovi Zdravo maleni i Cvrčak iz Šibenika, Trešnjići iz Zagreba te Crescendo iz Siska na koncertu 'Dobrodošli, prijatelji' na ljetnoj pozornici. 

Hoće li uzbuđenja nedostajati ove nedjelje?! Ni blizu! Program slijedi u nastavku.

19h, Perivoj Roberta Visianija

Jokai, interaktivni park, Španjolska

- U vremenima kada elektronički uređaji monopoliziraju način igranja, Jokai nastoji sa svojim ručno izrađenim igrama promovirati autonomnu, kreativnu i kooperativnu igru, pritom promičući međugeneracijske odnose.

- Larun je instalacija sastavljena od zbirke kreativnih ručno izrađenih igara inspiriranih baskijskom mitologijom, s ekskluzivnim dizajnom, kako u tehničkoj tako i u umjetničkoj izvedbi.

- U sklopu zbirke igara Larun postoje dva igraća prostora:

- Mari – prostor namijenjen starijoj djeci i odraslima sastavljen od različitih igara, gdje se sudionike potiče na razvijanje različitih vještina kao što su: preciznost, koncentracija, strategija i suradnja.

- Montessori Gunea – igraći prostor opremljen Montessori materijalima namijenjen djeci od 0 do 3 godine. Igre su ekskluzivno dizajnirane kako bi djecu potakle na samostalno razvijanje mašte, kao i na eksperimentiranje i senzornu manipulaciju djeteta, promičući njihovu autonomiju i sigurnost.

- 'Kreativnost je vidjeti ono što drugi vide i misliti ono što nitko drugi nikada nije pomislio.' Albert Einstein

20h, Trg Poljana

- 20. gym show 'Dišpet i gosti'

21h, sportski tereni Zablaće

- Žar, Cirkultura, Samobor

- Ljubitelji vatrenih atrakcija u potrazi za blagom upadaju u još jednu vatrenu avanturu. Predstava s vatrenim rekvizitima preko koje upoznajemo VATRU, jedan od četiri osnovna elementa! Izvođači: Matija Vuletić, Tatjana Vuletić, Jelena Kalaica, Aleksandar Đikić, Diana Fureš

21h, terasa hotela Andria, Amadria park, Solaris

- Priča o kotrljanju, Akademija za umjetnost i kulturu Osijek

- Autori i izvođači: predstava je nastala kao ispitna produkcija studenata prve godine Diplomskog studija lutkarske animacije, Gabriele Redžić i Domagoja Pintarića pod mentorstvom red. prof. dr. art. Saše Latinovića i Gorana Guksića.

21h, ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske)

- 'Mali princ', lutkarska predstava

- IZVOĐAČ: Lightwave Theatre Company, Rumunjska

- AUTOR: Antoine de Saint-Exupery

- TRAJANJE: 60 minuta

- UZRAST: 7+

- Mali princ je omiljena dječja priča koja prati mladog princa koji napušta svoj rodni planet i putujući na mnoge druge planete, nailazi na jedinstvene likove. Kroz svoje avanture, Mali princ uči o složenosti ljudske prirode, prijateljstvu i ljubavi. Predstava je umotana u šarmantnu i otkačenu, ali bezvremensku pripovijest, koja privlači gledatelje svih uzrasta, učeći nas važnosti nevinosti, mašte i gledanja na svijet očima djeteta.

21.15h, Gorica

- Lassie 2 – nova avantura

Najslavniji od svih ovčara vraća se na velika platna s novom uzbudljivom obiteljskom avanturom i nezaboravnim iskustvom za velike i male ljubitelje pasa! Lassie će ovoga puta biti u akciji spašavanja sa svojim najboljim prijateljem Florianom i njihovim novim prijateljima Henrijem, Cleom i malom Pippom.

Ovoga puta detektivske vještine škotskog ovčara bit će posebno dobrodošle u rješavanju misterioznog nestanka nekoliko pasa s rodovnikom. Sinkroniziran.

Vaša reakcija na temu