Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Najmlađima pripala čast otvaranja spomen-ploče povodom 100 godina picigina

FOTO/VIDEO Najmlađima pripala čast otvaranja spomen-ploče povodom 100 godina picigina

Pogledajte kako se slavi na Bačvicama

Dvodnevna manifestacija '100 godina picigina' na samom je vrhuncu. Otvorena je, naime, spomen-ploča toj popularnoj morskoj igri na splitskim Bačvicama. 

Zadovoljstvo nije krio Branko Bosanac, član predsjedništva Ekološkog društva 'Picigin' - Bačvice, koji je 16 godina kao izvršni tajnik organizirao prvenstva u piciginu i slična događanja. Kazao je kako su odlučili da čast samog otvorenja pripadne najmlađim piciginašima - skupini djevojčica i dječaka - jer na njima svijet ostaje. Međutim, napomenuo je, svi su ponosni što imaju prilike biti dijelom velikog jubileja. 

'Kako smo ekološko društvo, u suradnji s našim roniocima iz Rostruma organizirali smo i akciju čišćenja podmorja. Jučer smo u Gradskoj knjižnici Marka Marulića priredili izvanredna događanja. Danas je, naravno, centralni događaj igranje picigina. No, kako su bačvice kolijevka splitskog sporta, igrao se i mali nogomet. Ugostili smo Hajdukovce i splitske olimpijce, piciginaše, glazbenike... Odigrala se i vaterpolska utakmica splitskih veterena...

Program je obuhvatio i nastupe Splitskih mažoretkinja, Hrvatskog glazbenog društva 'Biranj' iz Kaštel Lukšića, ženskog pjevačkog društva Marjanke, plesanog kluba Noa, tu je i KUD Jedinstvo sa splitskim plesom', iznio je Bosanac. 

Spojili su sport, kulturu i umjetnost, dalmatinsku tradiciju. Njen je neizostavan dio, napomenuo je, i dobra spiza, odnosno gastronomija. Izvođače i članove društva tako očekuje i zakuska koju pripremaju splitski restorani. 

Kako teče proslava, može se vidjeti u priloženoj fotogaleriji i na snimkama. 

Vaša reakcija na temu