Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press GALERIJA ŠKOLA Otvorenje izložbe 'Vista' Ive Prolić

GALERIJA ŠKOLA Otvorenje izložbe 'Vista' Ive Prolić

U četvrtak, 16. svibnja

Otvorenje izložbe 'Vista' Ive Prolić održat će se u Galeriji škola 16. svibnja u 19 sati, a moći će se razgledati do 5. lipnja 2024. godine.

'Čast nam je predstaviti prvu samostalnu izložbu ove svestrane autorice iznimno aktivne na kulturnoj sceni Hrvatske na polju dizajna, filma i umjetnosti. Izložba donosi originalne i iznenađujuće vedute urbanih lokacija snimanih  dronom, a ova stručnjakinja za zračnu fotografiju u neke od njih smješta i svoj autoportret. 

Pazeći na kompoziciju i geometriju kadra, ova rođena Sarajka ističe nama rijetko uočljive segmente arhitektonskog oblikovanja poznatih nam sportskih igrališta, tribina, stubišta i drugih arhitektonsko - urbanističkih elemenata Splita i Zagreba, gradova u kojima je odrastala. 

Dobro znana gradska mjesta zapažena Ivinim okom i zabilježena objektivom dobivaju novu ideju i kontekst. Autorica ih svodi na tlocrtnu priču, u kojoj se ljudske figure kreću unutar osnovnih geometrijskih formi kruga, pravokutnika i kvadrata, priču koja na trenutke ima i primjesa  mistike, a u svakom slučaju je puna duha. Ta stara mjesta viđena na Ivinim fotografijama u novom ruhu kao da nam poručuju kako još uvijek imamo tu štošta za sagledavati, otkrivati i analizirati. I gradove i sebe. I sebe u gradovima', kažu organizatori.

Vaša reakcija na temu