Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT: 17. Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT: 17. Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'

Od 8. do 12. travnja

U ponedjeljak, 8. travnja počinje sedamnaesti po redu Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić', u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split. Tijekom pet dana trajanja Festivala bit će izvedeno 8 predstava za publiku različitih uzrasta.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavljene su ukupno 24 predstave od kojih je selektorica, dramaturginja Nikolina Rafaj, odabrala osam za natjecateljski dio programa.

Uz predstavu splitskog GKL-a, domaćina Festivala, bit će izvedeno još sedam naslova iz Velike Gorice, Zadra te Zagreba, a tijekom pet festivalskih dana predstave će igrati na pozornicama Gradskog kazališta lutaka Split i Kazališta lutaka Zadar.

Publika svih uzrasta moći će gledati osam odabranih naslova:

Ero s onoga svijeta, autora Milana Begovića / Jakova Gotovca i redatelja: Krešimira Dolenčića, a u produkciji Zagrebačkog kazališta lutaka;

Mama je kriva za sve, autora Zorana Pongrašića, u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji Gradskog kazališta – scena 'Gorica';

Romeo i Julija - Error 404, autorski projekt prema motivima teksta Elvisa Bošnjaka 'Rebro', u režiji Anastasije Jankovske, a u koprodukciji Boom! teatra i Gradskog kazališta lutaka Split;

Magarac i čarobnjak, autora Stanislava Femenića, a tekst i režiju potpisuje Siniša Novković, u produkciji Gradskog kazališta lutaka Split;

Šapat duše, autorice i redateljice Tamare Kučinović, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu;

Zezop, autorice i redateljice Ane Prolić, a u produkciji Kazališta lutaka Zadar;

Mreža, autorica Nine Horvat i Ive Olujić, u režiji Ive Olujić i u produkciji Teatra Tirena;

Tratinčica i čudesna vrtićka krema, autora Jelene Premec i Hrvoja Zalara, u režiji Hrvoja Zalara i produkciji Kazališta Prijatelj.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala u sastavu Goran Golovko, redatelj, Magdalena Mrčela, spisateljica, novinarka, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te Ana Marija Veselčić, glumica, posljednjeg dana festivala dodijelit će nagrade najboljim ostvarenjima, dok će jednu nagradu, za najbolju predstavu po njihovom sudu, dodijeliti dječji žiri koji čini pet učenika splitskih osnovnih škola.

U sklopu svečanog otvorenja u utorak, 9. travnja, bit će dodijeljene i nagrade Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Žiri Natječaja u sastavu Bruna Bebić, predsjednica, Jasmina Parić i Jasen Boko najboljim je proglasio tekst 'Ninja Batteur' autorice Lucije Klarić kojoj je pripala prva nagrada. Drugu nagradu dobila je autorica Melani Glavinić za tekst 'Karakondžula', dok je treću nagradu osvojila Marina Vujčić za tekst 'Što sve flora mora'.

Osim izvedbi odabranih predstava, bit će održani i prateći festivalski programi. Nagrađeni tekst čitat će studenti prve godine preddiplomskog studija glume Umjetničke akademije u Splitu, u Gradskom kazalištu lutaka Split, dok će u nekoliko osnovnih škola biti održan program slušaonica radio-igre za djecu u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija, pod vođenjem urednice Nives Madunić Barišić koja će s djecom obrađivati slušane radio-igre nastale prema odabranim nagrađenim tekstovima prijašnjih Natječaja Mali Marulić.

Detaljan program Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić dostupan je na stranicama GKL-a www.gkl-split.hr, a ulaznice je moguće kupiti uz prethodnu rezervaciju telefonom 021 395 968 ili mailom prodaja@gkl-split.hr.

Vaša reakcija na temu