Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Wikipedia HEJ MUZEJ! Zanimljiv program u Arheološkom muzeju

HEJ MUZEJ! Zanimljiv program u Arheološkom muzeju

Sva događanja su besplatna, sli se potrebno prijaviti

Povodom Međunarodnog Dana Muzeja, u subotu, 18. svibnja, od 10.00 do 14.00 sati, Arheološki muzej u Splitu otvara svoja vrata svim ljubiteljima kulture i avanture programom pod nazivom 'Hej muzej!'. 

'Ovaj, za nas poseban dan posvećen promicanju muzeja kao važnog središta kulturne razmjene i edukacije, obilježavamo bogatim programom koji će osigurati nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje', poručuju iz Arheološkog muzeja.

Radio u muzeju

Uz prepoznatljive zvukove glazbenog programa koji će dodatno začiniti atmosferu, u muzejskom vrtu stvaraju neuobičajenu kulisu za istraživanje fascinantnih arheoloških eksponata.

Buvljak u muzeju

Na prvom muzejskom buvljaku moći će se pronaći muzejske publikacije, knjige te neodoljive majice i torbe, sve po promotivnim cijenama. Dio edicija bit će moguće nabaviti i u verziji super-akcijskih kompleta, a uz to naše super-knjižničarke pripremile su i poseban doživljaj pod nazivom 'Spoj na slijepo s arheo-knjigom'.   

Edukativno-istraživačke avanture

Povodom Međunarodnog dana muzeja kojem je ove godine krovna tema 'Muzeji za edukaciju i istraživanje', Arheološki muzej u Splitu pripremio je čak 4 edukativno-istraživačke avanture:

10.00-12.30 sati - 'Sherlock u muzeju' - Obiteljska muzejska avantura, detektivska radionica u kojoj djeca i članovi obitelji slijede tragove, otkrivaju intrigantne priče, uče i zabavljaju se. Radionica je prilagođena za djecu uzrasta 8 do 11 godina (uz pratnju odraslih). 

10.30-11.30 sati - 'Đir po lapidariju' - Nema onoga tko je ušao u lapidarij Arheološkog muzeja u Splitu, a da se na prvi pogled nije oduševio. Najzanimljivije priče upisane su upravo u kamenu. Ovu subotu, posjetitelji će se moći pridružiti upoznavanju spomenika u lapidariju uz stručno vodstvo kustosa. Zadovoljstvo zagarantirano!

11.30-12.30 sati - Upoznaj 'Memento mori' - Najiščekivanija izložba Arheološkog muzeja u Splitu, otvorena je za javnost tijekom cijele godine, a za subotu su pripremili i stručno vodstvo koje će posjetitelje uvući u tajne drevne Salone. 

'Upoznajmo one koji su davno, davno s nama dijelili ovaj isti prostor. Njihovi životi su fascinantni, a njihove priče samo čekaju da se ispričaju', dodaju. 

12.30-13.30 sati - 'Behind the scenes' đir  - 'A sad, nešto što se rijetko nudi. U tajnim kutevima muzeja kriju se bogatstva koja tek trebaju vidjeti svjetlo dana, a naši konzervatori i restauratori koji su obično skriveni od javnosti, vrijedno rade na njihovom očuvanju. Posjetitelji koji se prijave na ovo vodstvo imat će jedinstvenu priliku vidjeti kako drevni predmet poprima svoj izvorni oblik i zasja u svom svojem sjaju', poručuju.

Svi programi su besplatni, ali zbog ograničenog broja sudionika na stručnim vodstvima mole da se zainteresirani prijave za željenu avanturu. Sve informacije za prijavu mogu se pronaći na web stranici i društvenim mrežama Arheološkog muzeja u Splitu. 

Ovo je prilika za uživanje u jedinstvenom događaju koji će obogatiti znanje i iskustvo posjetitelja. Svi su dobrodošli, a muzejski vrt će biti otvoren i kao zona za uživanje pa ponesite piknik dekicu i odmorite od tjedne vreve u jednom od najljepših vrtova u našem gradu. 

'Pridružite nam se 18. svibnja 2024. od 10:00 h do 14:00 sati i zajedno proslavimo Međunarodni dan muzeja na nezaboravan način.Sve detalje možete saznati na: https://www.armus.hr/doga%C4%91anja/artmid/1047/articleid/250/hej-muzej-2024 ', zaključuju iz Muzeja.

Vaša reakcija na temu