Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Privatna arhiva Hrvatska predstavnica Marija Vukašina ušla u top 15 na svjetskom izboru ljepote i osvojila lentu Miss šarma

Hrvatska predstavnica Marija Vukašina ušla u top 15 na svjetskom izboru ljepote i osvojila lentu Miss šarma

Veliki uspjeh

Hrvatska predstavnica na svjetskom izboru ljepote 'Beauty of the World 2024', Marija Vukašina, ostvarila je značajan rezultat plasiravši se među 15 najboljih kandidatkinja iz čak 45 država. Pored ulaska u TOP 15, osvojila je i prestižnu lentu Miss Šarma, čime je dodatno potvrdila svoj talent i predanost u svijetu modelinga. 

'Presretna sam što su prozvali Hrvatsku kao jednu od finalistica. Ovo smatram velikim uspjehom za Hrvatsku na ovako prestižnom izboru', izjavila je Marija nakon ulaska u finale. 


Na ovom međunarodnom natjecanju, Marija je imala priliku predstavljati i promovirati Kinu, točnije poznati Jiuzhaigou nacionalni park, kojeg je usporedila s hrvatskim Plitvičkim jezerima. Kao ambasadorica Jiuzhaigoua, Marija je nastojala istaknuti sličnosti između ove kineske prirodne destinacije i Hrvatske, naglašavajući važnost očuvanja nacionalnih parkova. 

Na pitanje žirija kako bi promovirala Jiuzhaigou u Hrvatskoj, Marija je odgovorila: 'Jiuzhaigou me jako podsjetio na Plitvice, a moj cilj bi bio povezati Hrvatsku i Kinu kroz naše sličnosti. Osim toga, smatram da je ključno podizati svijest o očuvanju prirodnih ljepota.' 


Osim što je briljirala u finalnom govoru i komunikaciji s članovima žirija, Marija je pažljivo gradila svoj imidž i na društvenim mrežama, osobito na Instagramu, gdje je aktivno promovirala Jiuzhaigou i svoje iskustvo u Kini. Njezin trud je prepoznat, a popularnost joj je rasla, prelazeći brojku od 100.000 pratitelja. 

Na izboru sudionice su ocjenjivane prema brojnim kriterijima, uključujući njihov angažman u promociji Kine, aktivnost na društvenim mrežama, kao i opći dojam koji ostavljaju tijekom boravka u zemlji domaćinu. Izbor se razlikuje od drugih po tome što finalna nagrada nije rezervirana samo za jednu pobjednicu – sve finalistice dobivaju priliku za daljnji rad i karijeru u Kini. 


Marija se u proteklih nekoliko tjedana najviše družila s predstavnicama Venecuele, SAD-a i Fidžija, a posebno je ponosna na svoje dvije prijateljice, Roziel Borges iz Venecuele i Stephanie Almeidu iz SAD-a, koje su se plasirale u TOP 5. 

Kao jedno od vrhunaca boravka u Kini, Marija je nosila reviju poznate kineske dizajnerice Annie Zhong, a njezini nastupi i modni angažmani prepoznati su diljem Kine. 

Unatoč gustim pripremama i obavezama, Marija razmišlja o mogućem preseljenju u Kinu kako bi nastavila graditi karijeru u modnoj industriji. 


'Razmišljam o tome da se preselim u Kinu nakon završetka studija. Imam puno ponuda i voljela bih postati prepoznatljivo ime na kineskom tržištu. Također bih voljela završiti studij i možda se okušati i u politici', otkrila je Marija, dodavši da su joj uzori u životu roditelji koji su uvijek bili uz nju i pružali podršku. 

Marijin uspjeh na izboru 'Beauty of the World 2024' svakako je veliki trenutak za Hrvatsku na globalnoj sceni, a njezina ambicija i upornost nagovještavaju još veće uspjehe u budućnosti.

Vaša reakcija na temu