Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KORAK U ŽIVOT Objavljen natječaj za humanitarnu akciju Korak u život

KORAK U ŽIVOT Objavljen natječaj za humanitarnu akciju Korak u život

Prilika za mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Rotary klub Zagreb Kaptol i ove je godine raspisao natječaj za jednu od najdugovječnijih humanitarnih akcija Korak u život, za stipendiranje nove generacije studenata za akademsku godinu 2024./2025. Natječaj je prilika za mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi da nastave sa svojim obrazovanjem nakon završene srednje škole.

Korak u život kontinuirano od 2008. godine stipendira mlade ljude, te je zahvaljujući upravo ovom natječaju do sada osigurano više od 280 pojedinačnih stipendija. Upravo uz pomoć dodijeljenih stipendija u sklopu akcije Korak u život, mnogi mladi imali su priliku, bez obzira na životne okolnosti, studirati i ostvariti svoje snove.

'Ponosni smo što humanitarna inicijativa Korak u život iz godine u godinu omogućuje mladim ljudima da slijede svoj akademski put, te ostvare svoje ambicije. Korak u život simbolizira temelj rotarijanskog djelovanja, jer promovira najviše društvene vrijednosti - kulturu, obrazovanje i socijalnu osjetljivost. Zahvalni smo što ovu akciju dugi niz godina podržavaju brojni sponzori, kao i Zaklada hrvatske nogometne reprezentacije Vatreno srce, koji pomažu mladim ljudima tijekom studiranja', istaknuo je Vjekoslav Mrakovčić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 8. studenog 2024. godine, a odluku o dodjeli stipendija donijet će Upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol. Vrijednost jedne petogodišnje stipendije iznosi 24.000,00 eura.

Natječaj za dodjelu stipendija, obrazac za prijavu i ostalu dokumentaciju pronađite na web stranici Korak u život.

Vaša reakcija na temu