Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Najmanjima od najmanjih: Veliki koncert duhovne glazbe na Gripama za siromašne obitelji s bolesnom djecom

Najmanjima od najmanjih: Veliki koncert duhovne glazbe na Gripama za siromašne obitelji s bolesnom djecom

Alan Hržica najavljuje veliki duhovni spektakl i poziva Splićane da se odazovu u što većem broju

'Najmanjima od najmanjih' naziv je velikog humanitarnog koncerta kojeg organizira Franjevački institut za kulturu mira, a koji će se u subotu održati na Gripama. Prikupljenim sredstvima pomoći će se siromašnim obiteljima s bolesnom djecom o kojima skrbi Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije. Koncert se organizira u sklopu festivala Dani socijalne zauzetosti, a nastupit će: sestre Husar, sestre Palić, Alan Hržica, Božja pobjeda, fra Marin Karačić, Zbor Mihovil, Skac bend Split i Veritas aeterna.

Tim povodom porazgovarali smo s Alanom Hržicom koji kaže da im je želja bila napraviti nešto lijepo u zajedništvu splitskih i zagrebačkih pjevača duhovne glazbe.

- Cijela ekipa koja dolazi iz Zagreba je već neko vrijeme u tom pohodu duhovnim koncertima u Hrvatskoj i šire. Htjeli smo udružiti snage s našim Splićanima i napraviti veliki koncert kako bi pomogli dječici i njihovim obiteljima. U ovom trenutku se radi o desetero siromašnih obitelji s bolesnom djecom - otkriva Hržica.

Do sada su organizirali nekoliko humanitarnih koncerata na kojima su prikupljali sredstva za pomoć ljudima u potrebi, a ovo je prva godina da su to odlučili napraviti u Splitu.

- Želimo da to bude nešto tradicionalno. Očekujemo odličan odaziv publike jer mislim da je Split željan takvih koncerata duhovne glazbe, a mi smo na raspolaganju - poručuje pjevač.

Koncert počinje u 20 sati, ulaznice su se prodavale nedjeljom nakon mise ispred svih splitskih župa, a još se mogu kupiti online preko sustava www.croatica-tickets.com. Cijena ulaznice za parter je 30, a za tribine 40 kuna.

- Mislim da smo počeli nešto trajno, nešto lijepo i jedva čekamo subotu da dođemo i da zajedno napravimo veliki duhovni spektakl - kaže Hržica i poziva ljude da se odazovu u što većem broju, dobro se provedu i uljepšaju život bolesnoj djeci i njihovim obiteljima.

Vaša reakcija na temu