Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Oldtimer klub Zvonimir iz Solina dobio Nagradu Faust Vrančić

Oldtimer klub Zvonimir iz Solina dobio Nagradu Faust Vrančić

Osnovani su 2007. godine

Član Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije Oldtimer klub Zvonimir - Solin iz Mravinaca dobio je Državnu nagradu Faust Vrančić za 2023. godinu. Grupa ljubitelja tehničke i industrijske pokretne kulturne baštine na čelu s Borisom Lozićem osnovala je 2007. klub i od tada je predsjednik kluba Boris Lozić.

Već u drugoj godini od osnivanja klub organizira prvi oldtimer auto-moto susret u Solinu, koji je okupio čak 52 automobila i 16 motora starijih od 30 godina iz mnogih krajeva Dalmacije. Bila je to svojevrsna prezentacija rada i djelovanja kluba, ali i značajna prezentacija grada Solina.

Od 2007. godine oldtimer auto-moto susreti postaju tradicionalni i prerastaju u međunarodne susrete s brojnim gostima iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Njemačke. 

Prilikom svakog susreta članovi kluba organiziraju i razgledavanje kulturnih znamenitosti Solina i Splita.

Program traje cijeli dan i u njega su uključeni i mladi iz Solina: djeca predškolskog uzrasta plesne udruge Solinski bubamarci, zatim članovi gimnastičkog kluba Salto iz Solina te na kraju članice KUD-a Solinske mažoretkinje. 

Za brojne mještane Mravinaca, Kučina i Solina Oldtimer klub Zvonimir u suradnji s Kulturno umjetničkim društvom organizira i izložbu pokretne tehničke kulturne baštine pod nazivom 'Od karića do auta'. 

U brojnim školama Splitsko-dalmatinske županije članovi kluba organiziraju predstavljanje pokretne tehničke kulturne baštine.

Udruga sudjeluje na Sajmu mogućnosti gotovo svake godine, a i na Danima tehničke kulture upoznavajući učenike s oldtimerima i prometnim pravilima koji izazivaju veliki interes učenika.

Za svoj uspješan rad udruga i njen predsjednik dobili su brojna priznanja.

Vaša reakcija na temu