Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press qFEST Izvedba 'Dina pustinjska' umjetnice Sindri Uču u Galeriji MKC-a

qFEST Izvedba 'Dina pustinjska' umjetnice Sindri Uču u Galeriji MKC-a

U subotu, 1. lipnja

U sklopu qFEST-a u subotu, 1. lipnja, s početkom u 20 sati u Galeriji MKC-a (Dom mladih) održat će se instalativna izvedba pod nazivom 'Dina pustinjska' zagrebačke umjetnice Sindri Uču.

Višak samoće, pretjerana kontemplacija i mnoge, mnoge neumjesne emocije grubo grade lik Dine pustinjske, kojoj su propali ideali, dok mržnja i ogorčenost bujaju. Emocije koje autorica prenosi u ovoj instalativnoj izvedbi, putem pokreta i video projekcije teksta, su, kako sama kaže, poput čestice koja vam uleti u oko baš kad se spremate započeti prezentaciju. Ili kao da progutate tabletu bez dovoljno pljuvačke i provedete sljedećih sat vremena pitajući se je li još tu ili vam je grlo samo nadraženo. Ili jednostavno – kao hladna soba.

Sindri Uču multimedijalna je umjetnica koji djeluje u području performansa, vizualnih i eksperimentalnih umjetnosti. Magistrirala je animirani film i nove medije (Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb, Hrvatska, 2017.) sa specijalizacijom iz suvremenih umjetničkih praksi. Djeluje kao autorica (Dina Desert 2022, She Is Not the World 2017–2022, Done 2020 Along the Way 2021, Done (Working Title To-Do) 2020) i kroz profesionalne suradnje (umjetničke organizacije Divert, Kik Melone, MOLD Collective , Plesni centar TALA i drugi). Djela su joj prikazivana i izvođena u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Varaždinu, Čakovcu (Hrvatska), Can Serratu (Katalonija, Španjolska).

Kao članica Divert kolektiva nastupala je u Osijeku (Hrvatska), Beču (Austrija, ImPulsTanz festival) i Berlinu (Njemačka). Njezini refleksivni i autorski tekstovi objavljivani su u plesnom časopisu Movements / Kretanja i eksperimentalnoj publikaciji The Hub / Čvorište (Galerija Miroslav Kraljević). Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika /HZSU/ i Hrvatske udruge likovnih umjetnika /HDLU. Dio je organizacijskog tima Antisezone (2019. – danas).

Vaša reakcija na temu