Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split proslavio Svjetski dan glazbe

Split proslavio Svjetski dan glazbe

S obzirom na Europsko nogometno prvenstvo, najugodnije smo iznenađeni odazivom Splićana

Kako Split slavi Svjetski dan glazbe najbolje su pokazale pune ulice i trgovi u centru grada, raspjevani od jutra. Ni vrući ljetni dan nije spriječio Jukebox bend da raspleše Marmontovu ulicu u utorak od 10 sati.

Popodnevne ritmove 'načeli' su Gradska limena glazba Livno, Gradski harmonikaški orkestar HKUD Dinara na Pjaci. Turisti i domaći su snimali, pjevali, škljocali aparatima, sa štekata i 'prohodnog' dijela Narodnog trga.

Rock je 'prašio' u Đardinu, jednako ritmično se uživalo i na Voćnom trgu, dok je posebno lijepa slika poslana s Peristila.

Uz brojnu publiku, prvi put su velikani splitske i hrvatske glazbe Gradski zbor Brodosplit nastupili na ulazu u carske odaje. Nakon 30-ak minuta jedinstvenih tonova, publika je  'majstore' pod palicom nagrađivanog dirigenta Vlade Sunka jedva pustila s Peristila. Ispraćeni su ovacijama. 


Prije nogometne utakmice Hrvatske i Španjolske, odličnu večer šansone u Galeriji Meštrović je priuštila Ana Opačak s prijateljima, a kao i obično, ugodnih iznenađenja nije nedostajalo. 

Baš kako je najavila, ujedinila je zvijezde francuske i hrvatske šansone, a čarobni tonovi odzvanjali su iz čarobnog vrta.

I drugu godinu zaredom, podsjetimo, Prokultura se priključila obilježavanju Svjetskog dana glazbe pod okriljem  HGU Split.

Alternativni bendovi su pak zabavili mladost ispred Doma mladih.

Kao kuriozitet navedimo i da je u centru grada utakmica Hrvatske i Španjolske utišala glazbu, a poslije se nastavilo opušteno, veselo i razdragano.

Razloga za zadovoljstvo itekako imaju u Hrvatskoj glazbenoj uniji Split.

- Puni trgovi i glazba na obostrano zadovoljstvo, zaista smo zadovoljni. Glazbenici su uživali svirati, publika slušati. S obzirom na Europsko nogometno prvenstvo, najugodnije smo iznenađeni odazivom Splićana i posjećenosti. Guštalo se u glazbi koju se nema prilike slušati svaki dan i što reći nego slušamo se i gledamo dogodine u isto vrijeme - prva je reakcija  tajnice HGU Split Ivane Gutović Čičo.

Vaša reakcija na temu