Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikol Hot Turiste oduševio car Dioklecijan kojega je utjelovio glumac Maro Nejašmić Banić

Turiste oduševio car Dioklecijan kojega je utjelovio glumac Maro Nejašmić Banić

Direktorica TZ Splita Alijana Vukšić otkrila je odlične turističke brojke u predsezoni

Turistička zajednica grada Splita i Hrvatsko narodno kazalište već desetljeće organiziraju izlazak Dioklecijanove straže na Peristilu u vrijeme turističke sezone. Današnje svečano otvaranje projekta 'Smjena straže' točno u 12 sati na Peristilu okupilo je na stotine turista koji su uživali u 20-minutnom spektaklu.

Publika je spremno odgovorila 'Ave' Dioklecijanu kojega je utjelovio glumac Maro Nejašmić Banić, a on ih je prije toga pozdravio na engleskom jeziku i pozvao u svoju palaču.

Direktorica TZ Splita Alijana Vukšić posebno je ponosna što je Dioklecijanova straža postala je prepoznatljiv turistički proizvod.

- Ovo je manifestacija koja privlači veliki broj naših gostiju, kao što ste i danas mogli vidjeti. Već desetu godinu Peristil je pun turista svakim danom točno u podne kako bi prisustvovali smjeni straže i pozdravili našeg cara Dioklecijana i Prisku. Na taj način vraćamo se u povijest našeg grada i na najbolji mogući način šaljemo razglednice u svijet. Nadamo se da će i ove godine ovu predivnu sliku poslati svugdje u svijet - kazala je Vukšić koja je iskoristila priliku te se pohvalila sjajnim brojkama u predsezoni.

- Travanj smo završili s 46% u dolascima gostiju i 61% u broju noćenja više nego lani. Prvih 15 dana svibnja bilježimo dobre rezultate i na tom tragu se nadamo da će ovo biti jedna uspješna sezona. 

Uz rimske vojnike koji će na Peristilu tijekom čitavog dana čuvati carske odaje, Dioklecijan svakog dana točno u podne pozdravljat će okupljene sve do 27. rujna.

Vaša reakcija na temu