Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash TUŽNA VIJEST Nakon borbe s tumorom preminula poznata eurovizijska predstavnica

TUŽNA VIJEST Nakon borbe s tumorom preminula poznata eurovizijska predstavnica

Imala je 45 godina

Portugalska pjevačica Sara Tavares, koja je 1994. godine predstavljala svoju zemlju na Eurosongu, preminula je u dobi od 45 godina nakon dugogodišnje bitke s tumorom mozga, prenosi Daily Mail.

Preminula je u Lisabonu u nedjelju 19. studenog, a tužnu vijest je za portugalske medije potvrdila njezina shrvana obitelj, prenosi Dnevnik.hr.

Sara je na Eurosongu u Dublinu prije 29 godina s pjesmom 'Chamar a Musica' zauzela visoko osmo mjesto, što je jedan od najboljih rezultata Portugala na ovom natjecanju.


Tavares je rođena u Lisabonu 1978. godine. Karijera joj je uznapredovala nakon pobjede u portugalskom talent showu 'Chuva de Estrelas' 1994., u kojem se posebno istaknula obradom hita Whitney Huston 'One Moment In Time', a iste godine je dobila priliku i predstavljati svoju zemlju na Eurosongu.

Dvije godine kasnije izdala je debitantski album 'Sara Tavares & Shout!', a u naredna dva desetljeća izdala ih je još nekoliko te je 2000. godine dobila nagradu Portugalski zlatni globus za najbolju portugalsku pjevačicu.

U glazbenom stvaranju kombinirala je funk, soul, gospel, pop i razne druge žanrove, a uzori su joj bili Donny Hathaway, Stevie Wonder, Tina Turner i Aretha Franklin.

Karijeru je morala prekinuti 2009. godine, kada joj je prvi put dijagnosticiran rak, no vratila se 2018.

Vaša reakcija na temu