Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Udruga Benedikt Utemeljitelju Hrvatske udruge Benedikt don Mladenu Parlovu županijska nagrada

Utemeljitelju Hrvatske udruge Benedikt don Mladenu Parlovu županijska nagrada

Za izniman doprinos znanosti, kulturi i duhovnoj baštini

Na prijedlog Hrvatske udruge Benedikt Skupština Splitsko-dalmatinske županije je na 30. sjednici donijela odluku o dodjeli županijske nagrade prof. dr. sc. don Mladenu Parlovu za izniman doprinos znanosti, kulturi i duhovnoj baštini.

Detaljan životopis dostupan je ovdje.

Prof. dr. sc. don Mladen Parlov redoviti je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu na kojem je obnašao i službu dekana, prodekana te pročelnika katedre Povijesti kršćanskog nauka i literature. Autor je dvadesetak knjiga, još toliko ih je uredio i priredio za tisak, više od tri stotine znanstvenih, stručnih i znanstvenopopularnih članaka. Nastupio na više od pedeset znanstvenih i stručnih skupova, s međunarodnim i domaćim sudjelovanjem. 

Član je Konferencije teologa dogmatske, fundamentalne, otačke i ekumenske teologije, Upravnog odbora Književnog kruga u Splitu, Uredničkog odbora Sabranih djela Marka Marulića, Matice hrvatske. Jedan je od utemeljitelja i član Hrvatske udruge Benedikt, član Vijeća za nauk vjere Hrvatske biskupske konferencije, Vijeća za kler HBK-a, član je više vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije. Bio je član Upravnog odbora Veleučilišta 'Marko Marulić' u Kninu, od 2005. do 2010. Mladen Parlov je svojim znanstvenim radom, posebno istraživanjem teoloških vidova misli Marka Marulića, dao izniman doprinos hrvatskoj znanosti i kulturi. 

Priređujući rukopisnu ostavštinu bl. Marije Propetog Isusa Petković (do sada su objavljene četiri knjige, a peta je u tisku), također je dao izniman doprinos ne samo poznavanju hrvatske blaženice nego i općenito duhovnoj obnovi hrvatskog naroda.

Vaša reakcija na temu