Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Porazgovarali smo s Ričardom uoči nove izvedbe hit-komedije 'Oči uoči zgospod'non' u Splitu, ima i poklon za publiku

VIDEO Porazgovarali smo s Ričardom uoči nove izvedbe hit-komedije 'Oči uoči zgospod'non' u Splitu, ima i poklon za publiku

Otkrio nam je da radi na novoj predstavi

Zadarski glumac i performer Enio Meštrović - baš kao i njegov alterego Ričard - stao je pred našu kameru uoči nove izvedbe hit-komedije 'Oči uoči zgospod'non' koja će se održati 10. listopada 2024. u novotvorenom music baru Porat u Splitu. 

Posrijedi je predstava koja je već 15 puta rasprodala splitske dvorane, odnosno pogledalo ju je čak više od osam tisuća Splićana, tope se ulaznice i za ovu, 16. po redu. Čime je to osvojio naklonost splitske publike?

'Razmišljao sam gdje je kvaka... Ispada - i nadam se da je tako - da je u iskrenosti. Nema tabu tema ni nikakvih zareza u izgovoru na osnovu narodnosti i onoga što mi jesmo. Prašiš onako kako je od srca i kako su naviknuti čuti u narodu. Onda jesam njihov i oni su moji', rekao je Enio Meštrović. 

Uz njega, napomenimo, u predstavi nastupaju i glume Dragan Veselić, Gordana Hleb i Davor Olić. Produkciju potpisuje Arlekin Comedy.

Split prednjači po broju izvedbi, no publika ga kontinuirano raširenih ruku dočekuje u gradovima diljem Hrvatske. Niz ih je već zakazanih za naredni period. 

'Ova predstava nikako ne uspijeva umoriti ljude. Premijera je trajala 55 minuta, uskoro je narasla na sat i 45 minuta. Publika je uvidjela da tih sat i 45 prođe za sat, i to zato što je toliko nabijena energijom i emocijama. 

Ne dam publici da razmišlja, nego da pokušava uhvatiti sve ono što govorim. Dao sam se ljudima koji to razumiju 84 puta dosad, više-manje svugdje bilo je rasprodano. Bože, daj zdravlja da guramo i dalje; dok u sebi imam struje i dok mogu vidjeti ljude kako nasmijani i zadovoljni idu kući, ova će predstava trajati', istaknuo je. 

'Oči uoči zgospod'non' slovi za predstavu koju mnogi u više navrata iznova gledaju. Naš sugovornik vjeruje da ih prati sindrom njegove generacije. 

'Mi smo čitali Alana Forda, odrastali na Monty Pythonu, na alternativnim pravcima onoga doba. Svakim ponovnim čitanjem, primjerice Alana Forda, pronašli bismo nešto jače, potentnije što nismo shvatili na prvu. Kako još imam CD-ova Monty Pythona, i dan-danas me iznenađuje sve što nisam razumio na prvu, što ne znači da sam manje inteligentan, nego da su oni vrhunski genijalci', obrazložio je.

Radnja ovog ostvarenja prati trenutak suočavanja sa smrću; Ričard se suočava s vlastitim grijesima i slabostima. Pritom vodi intrigantnu raspravu koja vrvi dalmatinskim humorom i malo koga ostavlja ravnodušnim. Enio Meštrović - koji je iznio tu priču na pozornicu - u razgovoru za Dalmatinski portal prisjetio se kako se još u djetinjstvu 'zakačio' na ovakvu formu izraza humora.

'Moj je idol bio - a i dan-danas je - Dave Allen. Pušio je, pio viski i sjedio na stolici... Nedostajao mu je prst, ali ga je Bog, čini se, prstom ubo u glavu koliko je bio inteligentan i sposoban iznijeti vic ljudima', naveo je. 

Iako je turneja s aktualnom predstavom u punom jeku, njegov kreativan um ne miruje. Stvara, naime, novu - otkrio nam je pokoji detalj.

'U mobitelu imam folder sa šestotinjak poruka sa svojim idejama, koje šaljem sam sebi. Ondje su, između ostalog, videi za KUD Bleke i konji koje radim s Ričardom, ali i jake naznake da bih mogao raditi predstavu naziva 'Ćaća', koja će obuhvatiti sve ono što je obilježilo naša djetinjstva kroz tradicionalne ćaće u Dalmaciji. Moguć je i nastavak 'Oči uoči zgospod'non' - jer na kraju, dok čekam sud od Boga, kažem da idem do vraga kako bih provjerio što on kaže', iznio je.

U tom smo se trenutku pozdravili s Enijem Meštrovićem i 'probudili' Ričarda koji se - s obzirom na to da ne može pobjeći od naroda - posebno obratio čitateljima Dalmatinskog portala. Odlučio im je pokloniti ulaznice za nadolazeću splitsku izvedbu kao i prikladne majice. Kako do njih, provjerite u videu u nastavku!

Ulaznice su, inače, u prodaji u sustavu Adriaticket.com, caffe baru Flores, Tisku u City Centeru One, Morpurgu, Dancing bearu. Rezervirati se mogu i pozivom na broj 098 977 2541.  Valja istaknuti i kako je za publiku osiguran parking ispred dvorane. K tome, gosti se pozivaju da dođu ranije do Porata - šank se otvara 40 minuta prije početka predstave, a za njena trajanja piće se neće posluživati. 

Vaša reakcija na temu