Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivana Majnarić Zagrebačka noć inspirirala rock senzaciju: 'ZG bomba' udružuje dalmatinski žar i slavonsku snagu

Zagrebačka noć inspirirala rock senzaciju: 'ZG bomba' udružuje dalmatinski žar i slavonsku snagu

Poslušajte kako zvuči

U srcu glazbene scene događa se nešto jedinstveno - spoj Dalmacije i Slavonije u ritmu rocka koji obećava uzdrmati domaću glazbenu scenu.

IAN, glazbenik koji nas je već oduševio svojim duetom sa Zoricom Kondžom, sada nas uvodi u novu dimenziju svog umjetničkog izražaja s pjesmom 'ZG bomba'. Ova pjesma ne samo da najavljuje IAN-ov nadolazeći album, već postavlja i visoka očekivanja od onoga što tek dolazi.

Uz IAN-a na ovom putovanju je Ivan Keller, poznat po svojoj suradnji s Dinom Jelusićem, kao i po svjetskim turnejama s legendama poput Marca Mendoze i radom na albumu Mikea Manginija. Njihova suradnja, proizašla iz dugogodišnjeg poznanstva i zajedničkih glazbenih puteva, ovaj put dobiva novu dimenziju. Keller, čiji se gitarski stil i zvuk savršeno uklapaju u IAN-ovu viziju, ovom prilikom doprinosi solo dionicama koje obogaćuju pjesmu i daju joj posebnu dubinu.

Zajedno s njima, Petar Stojko na bas gitari i Zvonimir Mihaljević na bubnjevima, dvojica izuzetno talentiranih glazbenika iz različitih rock bendova, dodaju svoje umijeće, stvarajući tako snažan glazbeni temelj.

IAN, osim što je glavni vokal, svira i ritam gitaru, dok su glazba, tekst, aranžmani, kao i produkcija i mix/master djelo njegove kreativnosti i Hrvoja Domazeta.

Inspiracija za 'ZG bombu' dolazi iz IAN-ove osobne anegdote, začinjene zagrebačkim noćnim životom, koju umjetnik želi zadržati unutar stihova pjesme, dajući nam tek naznake avanture koja je potaknula nastanak ove pjesme. Tajanstvenost oko događaja koji je inspirirao pjesmu dodatno intrigira i poziva na slušanje.

IAN-ov nadolazeći album najavljuje se kao kolekcija iznenađenja, a 'ZG bomba' je tek početak. Ova pjesma simbolizira susret različitih kultura, glazbenih stilova i osobnih priča, sve spojeno u eksplozivnu mješavinu koja obećava novi val rock glazbe na domaćoj sceni.

Sa svakim taktom 'ZG bombe', IAN i njegov tim nas vode na putovanje koje tek počinje, a koje će, bez sumnje, obilježiti domaću glazbenu scenu u nadolazećim mjesecima.


Vaša reakcija na temu