Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Djevojčica teško ozlijeđena pri padu s električnog romobila, policija uputila upozorenje

Djevojčica teško ozlijeđena pri padu s električnog romobila, policija uputila upozorenje

Zadržana u pulskoj bolnici

U petak, 20. rujna, oko 15.55 u Radićevoj ulici u Puli teško je ozlijeđena maloljetnica koja je pala s romobila.

Policija je izvijestila kako je dijete bez kacige upravljalo romobilom na električni pogon, veće snage motora od one koja je regulirana zakonom. Pritom je prevozilo maloljetnu državljanku Srbije, koja također nije nosila kacigu. Izgubilo je stabilnost te su oboje pali na kolnik. 

Maloljetna državljanka Srbije prevezena je u pulsku bolnicu, gdje je zbog teških ozljeda zadržana na liječenju.

Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo. Nastavlja utvrđivati okolnosti događaja.

Iz Policijske uprave istarske istaknuli su kako se romobil kojim je dijete sudjelovalo u prometu ubraja u kategoriju nerazvrstanih vozila sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, s obzirom da je njegova snaga znatno veća od one koja je propisana zakonom.

'Upozoravamo građane da je sudjelovanje u prometu dozvoljeno romobilima s motornim ili električnim pogonom bez sjedećeg mjesta, čiji radni obujam motora nije veći od 25 cm³ ili čija trajna snaga elektromotora nije jača od 0,6 kW i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 25 km/h. Romobilima koji imaju veću snagu motora od propisane i koji razvijaju brzinu veću do 25 km/h sudjelovanje u prometu nije dozvoljeno', poručili su. 

Vaša reakcija na temu