Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Braća s Kosova pretukla muškarca u kafiću na zadarskom području prije 10 godina, sada stigla presuda

Braća s Kosova pretukla muškarca u kafiću na zadarskom području prije 10 godina, sada stigla presuda

Nitko od gostiju iz kafića nije htio svjedočiti u sudskom postupku

Općinski sud u Zadru deset godina nakon incidenta osudio je dvojicu državljana Kosova, pekara s prebivalištem na otoku u zadarskoj okolici, na uvjetne zatvorske kazne zbog teških tjelesnih ozljeda koje su nanijeli muškarcu, inače građevinaru, tvrdeći da im je dužan 5000 tadašnjih kuna. Naknadno je tvrdio i da su mu oduzeli 2700 kuna koje je imao kod sebe, ali to nije razmatrano i dokazivano.

Incident se dogodio prije 10 godina, kada su dvojica braće došla u caffe bar u Kukljici u kojemu je bio napadnuti muškarac te ga pitali kada će vratiti novac. Kada im je on odgovorio da im ništa ne duguje, obojica ga izudarala rukama po cijelom tijelu, potom i nogama kada je pao na pod, nakon čega su se udaljili iz caffe bara. Nakon nekoliko minuta, dok se napadnuti muškarac nalazio u pretprostoru WC-a, vratili su se i ponovno ga izudarali, uslijed čega je zadobio natučenje nosa, natučenje i hematom gornje i donje usne usta, prijelom desne jagodične i očne kosti, hematom u desnom čeljusnom sinusu te natučenje grudnog koša i leđa.

Obojica muškaraca tvrdila su da nisu kriva za djelo koje im se stavljalo na teret. Jedan od njih rekao je da je udario muškarca, ali tek nakon što ga je vrijeđao riječima 'šiptar, mulac, balavac' te da nikakav novac nije tražio. Njegov brat samo ih je razdvajao i čuo vrijeđanje, no to se nije poklapalo s dokazima koji su utvrđeni.

Napadnuti muškarac svjedočio je kako su mu govorili da postoji dug od 5000 kuna, o kojem on nije ništa znao, kako su ga udarali rukama i nogama te se sav izudaran i isprebijan probudio u bolnici. Zadobio je ozljedu u području lica, slomljena mu je ključna kost i još uvijek trpi posljedice od ozljeda, piše 057info.

Sudski vještak isključio je mogućnost ozljeđivanja od pada te dokazao kako su ozljede nastale od udaraca šakama i nogama. Nitko od gostiju iz kafića nije htio svjedočiti u sudskom postupku iako su dvojica naknadno potvrdila da je do sukoba došlo, ali je konobarica potvrdila da se napad dogodio i opisala ono što je vidjela.

Sud je kao olakotne okolnosti naveo protek vremena od događaja, no jednome od njih otegotno je bilo ranije kažnjavanje također za nanošenje teške tjelesne ozljede.

Vaša reakcija na temu