Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Turudić preuzeo DORH, uskoro će se obratiti javnosti

Turudić preuzeo DORH, uskoro će se obratiti javnosti

Obavljena je primopredaja dužnosti

Ivan Turudić preuzeo je DORH. Danas je obavljena primopredaja dužnosti. Za 11.30 najavljena je konferencija na kojoj će se novi glavni državni odvjetnik RH obratiti javnosti.

Turudić na novu funkciju stiže s Visokog kaznenog suda. Prije toga sudio je na Općinskom sudu u Virovitici i Županijskom sudu u Zagrebu. Bio je i predsjednik oba suda.

Sudio je Hrvoju Petraču, Ivi Sanaderu, Damiru Polančecu, Nevenu Jurici i Mladenu Šlogaru. Otkrilo se da nije govorio istinu o svojim susretima sa šefom Dinama Zdravkom Mamićem koji je u to vrijeme bio pod istragom. Predsjednik Visokog kaznenog suda tražio je pokretanje postupka zbog povrede sudačke etike, no pritužba je odbačena.

Predsjednik Zoran Milanović najavio je kako će u slučaju pobjede na izborima smijeniti Turudića s mjesta glavnog državnog odvjetnika. Bio je izrazito protiv njegovog imenovanja, kako zbog Mamića, tako i zbog Josipe Rimac, državne tajnice optužene za korupciju, s kojom je, kako se pokazalo, razmjenjivao brojne i vrlo prisne poruke.

Vaša reakcija na temu