Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivo Sanader ponovno ide na sud zbog Fimi medije

Ivo Sanader ponovno ide na sud zbog Fimi medije

Evo o čemu je riječ

Iako su u aferi Fimi media pravomoćno osuđeni i HDZ i njihov bivši premijer Ivo Sanader, repovi tog postupka još se vuku po sudnicama.

Tako je danas na Županijskom sudu u Zagrebu počeo proces oduzimanja nezakonite zarade tvrtki Fimi medija. Točnije, riječ je o stečajnoj masi te firme jer je nad Fimi medijom otvoren stečaj. Dio novca koji se slio u tvrtku prebačen je i nasljednici vlasnice Fimi medije, javlja Danas.

Na kraju je Županijski sud u Zagrebu odlučio da će ispitati ključne ljude iz afere Fimi media zbog povrata ilegalno stečene imovine od strane iste tvrtke.

Radi se o nepripadajućoj koristi odnosno stečajnoj masi od oko 12 milijuna kuna koje je stekla tvrtka sada pokojne Nevenke Jurak, a preko koje se izvlačio novac iz javnih poduzeća. Obrana je predložila, a sud prihvatio, ispitivanje nekadašnjeg premijera Ive Sanadera, HDZ-ove blagajnice Branke Pavišević, glasnogovornika Ratka Mačeka, šefa carine Mladena Barišića, odvjetnika Vladimira Terešaka, kćeri Nevenke Jurak Arijane te vještaka Zrinka Ručevića.

Prva će biti ispitana Arijana Jurak, i to 21. lipnja. Obrana osporava oduzimanje stečajne mase dok tužiteljstvo traži baš to.

Vaša reakcija na temu