Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH Kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vratio se iz Helenske Republike u Hrvatsku

Kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vratio se iz Helenske Republike u Hrvatsku

'Veliko je zadovoljstvo biti dio ovakve posade te pružiti pomoć ljudima i državama u zaštiti njihovih života i domova'

Protupožarni avion Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz sastava 855. Protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je bio angažiran na pružanju humanitarne pomoći u gašenju požara u Helenskoj Republici, završio je zadaću te se danas 7. listopada 2024. oko 11.30 sati vratio u Republiku Hrvatsku.

'Ponosan sam što sam sudjelovao u ovoj aktivnosti sa svojim iskusnim kolegama iz eskadrile. Veliko je zadovoljstvo biti dio ovakve posade te pružiti pomoć ljudima i državama u zaštiti njihovih života i domova', kazao je natporučnik Luka Mihovil Glas, koji je prvi puta sudjelovao u gašenju požara izvan Republike Hrvatske.

Na aktivnosti je sudjelovalo ukupno deset pripadnika 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, odnosno četiri pilota, dva tehničara letača te četiri zrakoplovna tehničara.

Protupožarni avion Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga u Helensku Republiku upućen je 1. listopada 2024. u sklopu Europskog mehanizma civilne zaštite (rescEU), a temelje Naredbe potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Ivana Anušića.

Vaša reakcija na temu