Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PODRŠKA MILANOVIĆU: Stranka Centar Ivice Puljka neće imati svog kandidata za predsjednika

PODRŠKA MILANOVIĆU: Stranka Centar Ivice Puljka neće imati svog kandidata za predsjednika

Dugo su oklijevali s javnim stavom

Stranka Centar Ivice Puljka neće na predsjedničke izbore izaći s kandidatom iz svojih redova za predsjednika, nego će podržati Zorana Milanovića u drugoj utrci za Pantovčak.

Takvu odluku stranka Centar je donijela na sjednici Predsjedništva u nedjelju navečer. 

Dugo je Puljak oklijevao sa stavom oko predsjedničkog kandidata i podrške, a kako odnedavno njeguje dobre odnose s Milanovićem, ovakva odluka je bila očekivana.

Trenutačno je Milanović u najžešćem okršaju s premijerom Andrejem Plenkovićem oko slanja časnika u Njemačku, vezano za NATO-ovu aktivnost za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini (NSATU). 

Milanović je uskratio potpis, pa će se o tome odlučivati u Saboru. Potrebna je dvotrećinska većina zastupnika. Centar ima dvije zastupnice, Marijanu Puljak i Viktoriju Knežević

Osim Milanovića, za Pantovčak se bore, podsjetimo, Ivana Kekin iz Možemo, nezavisna Marija Selak Raspudić, Mostov Miro Bulj te nestranački kojega je istaknuo HDZ, Dragan Primorac, Branka Lozo iz Radićeve nove stranke Domino. 

Također, kandidature su najavili i Aurora Weiss, dugogodišnja novinarka i savjetnica za međunarodne poslove i sigurnost u kabinetu Milorada Dodika, Mislav Kolakušić i predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec, nezavisni Niko Tokić Kartelo, koji je dobio podršku Glasa poduzetnika te odvjetnik Tomislav Jonjić

Svaki kandidat mora predati 10.000 potpisa podrške građana DIP-u. 

Još nije poznat datum predsjedničkih izbora, ali prema neslužbenim informacijama, prvi krug izbora bi bio oko božićnih blagdana.

Vaša reakcija na temu