Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mlinarić se ispričao Glasnoviću i otkrio kako su tekli pregovori prije izbora

Mlinarić se ispričao Glasnoviću i otkrio kako su tekli pregovori prije izbora

'Šteta što u ovo sazivu nećeš biti s nama, ali u tome ne vidim svoju krivnju niti krivnju DP-a'

Stipo Mlinarić Ćipe ispričao se Željku Glasnoviću zbog riječi koje je izgovorio u Bujici. Glasnović je trebao biti na listi Domovinskog pokreta, ali je u zadnjem trenutku otišao u HSP koja nije postala parlamentarna stranka. U svojoj isprici Ćipe je otkrio i kako su tekli pregovori. Evo što je napisao:

'Najprije, žao mi je što je ispalo da sam Tebi uputio uvredljive riječi u emisiji Bujica, u žaru kampanje. Doista na tebe nisam mislio, i jako mi je žao da je tako ispalo. To ćemo, nadam se, razjasniti uživo. Što se tiče tvog osvrta na pregovore, radi istine, malo ću te dopuniti; Ti i ja znamo kako je sve bilo. Približno onako kao što si rekao. Ali ipak uz neke bitne korekcije. 

1. Ponudili smo ti da sastaviš 11. izbornu jedinicu, jer smo bili uvjereni da uz temeljitiji pristup taj mandat možeš osvojiti, s čime si se bio složio. Osobno sam s tobom o tome pričao i sve bio dogovorio. Ipak si radi sigurnosti htio i sastanak s Penavom - te ti je on stao iza onoga što smo ti i ja dogovorili. 

2. Ponovno smo se našli u Zagrebu nas troje, na kamenitim vratima, kad smo još jednom potvrdili naš dogovor, i ponovili smo da bi te financijski pratili koliko god bi mogli. 

3. Nakon nekog vremena, javio si se s novim prijedlogom: Raspitivao si se bi li bilo moguće da budeš nositelj sedme izborne jedinice. Rekli smo da to ne možemo napraviti, jer smo tu postavili za nositelja člana DP-a. 

4. Nakon toga si odlučio stupiti u HSP, o čemu smo saznali preko društvenih mreža. 

Što se tiče pregovora s HSP-om, oni su se događali prije nego što si ti stupio u HSP. Naš prijedlog u tim pregovorima bio je: jamčili smo im da će postati parlamentarna stranka, ako nikako drugačije, tako da ćemo im prepustiti jedan svoj mandat na jednoj od lista gdje smo sigurni da prolazimo. Nakon toga došli su s puno većim zahtjevima na koje mi nismo mogli pristati. Svi ovi dogovori su se događali znatno prije nego što si stupio u HSP, i na žalost, netko ti je sve krivo prenio. 

Osobno mi je jako žao da se nisi izborio za mandat. Uvjeren sam da smo jedino s Tobom mogli osvojiti mandat i preko XI izborne jedinici, te smo zato to i predlagali. Kad si ti od toga odustao, više nismo uspjeli naći izglednog kandidata. 

Kako god bilo, šteta je što u ovom sazivu nećeš biti s nama, i žao mi je zbog toga, no, u tome ne vidim svoju krivnju, ni krivnju DP-a i smatram da smo i prema Tebi i prema HSP-u bili jako korektni. 

No, i dalje mi je osobito žao zbog mojih nespretnih riječi, ali izrekao sam ih u žaljenju jer sam znao da ovako gubimo jednog kvalitetnog zastupnika, i razjedinjeni se dodatno oslabljujemo, što nam se redovito događa.  Ali, ipak sam dužan zbog toga ispričati ti se. Moramo se držati zajedno, i paziti jedni na druge. 

Nadam se suradnji u vremenima koja dolaze', objavio je Mlinarić. 


Vaša reakcija na temu