Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Poznato što će biti s bebom pronađenom u kanti za smeće

Poznato što će biti s bebom pronađenom u kanti za smeće

Policija i dalje istražuje

Dijete koje je pronađeno u kanti za smeće u Zaprešiću i dalje je u bolnici. Nakon toga, trebalo bi biti smješteno u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi.

'Dijete treba ojačati, steći uvjete da može biti otpušteno iz bolnice. Mi smo u kontaktu s liječnicima i po njihovoj procjeni ćemo znati kada dijete može biti otpušteno, a tada je izgledno da će završiti u Dječjem domu u Nazorovoj', rekao je za Dnevnik Nove TV voditelj područnog ureda Centra za socijalnu skrb Zaprešić Krešimir Hojsak.

Tri mjeseca od rođenja, objasnio je Hojsak, dijete stječe pretpostavke za posvajanje.

'Dijete će u Nazorovoj biti dva do tri mjeseca, a onda će Centar za socijalnu skrb pokrenuti postupak posvajanja', dodao je.

Beba za sada nema ime i prezime, ali će mu ga dati djelatnici Centra za socijalnu skrb dodijeliti.

'To određujemo timski. Rukovodimo se time da dijete bude zaštićeno, da njegova dobrobit, njegova prava budu zaštićena', rekao je Hojsak.

Centru za socijalnu skrb već se javljaju potencijalni posvojitelji, a zaprešićki Centar u kontaktu je i s drugim područnim uvjetima kako bi se eventualno pronašao adekvatan posvojitelj kada dijete stekne pretpostavke za posvajanje.

Stručnjak objašnjava koliko će teško biti pronaći biološke roditelje bebe ostavljene u kanti za smeće i koji su mogući problemi

Iz policije kažu da provode intenzivne mjere potrage, pregledavaju snimke, obavljaju razgovore s liječnicima i čine sve što mogu kako bi otkrili tko su ljudi koji su ostavili tek rođenu bebu u kanti za smeće.

Vaša reakcija na temu