Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zagrebačka nadbiskupija TUŽNA VIJEST Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

TUŽNA VIJEST Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

Pod kojim okolnostima je umro Marinko Golek nije poznato

Velečasni Marinko Golek, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i upravitelj Župe sv. Brcka u Brckovljanima, tragično je preminuo 28. veljače u 33. godini života, izvjestila je nadbiskupija na svojim web stranicama.

Mladi svećenik odrastao je u okolici Karlovca, gdje je i primio crkvene sakramente. U Karlovcu je završio svoje osnovnoškolsko obrazovanje nakon čega je upisao Ekonomsko-turističku školu. Maturirao je 2010. godine, a poslije toga primljen je u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te je kao svećenik kandidat Zagrebačke nadbiskupije upisao Katolički bogoslovni fakultet.

Ondje je diplomirao 2015. godine, a 3. listopada zaređen je za đakona. Kao svećenik je zaređen 2016. godine pod kardinalom Josipom Bozanićem, a mladu misu proslavio je 3. srpnje iste godine u Župi Presvetog Srca Isusova u svom rodnom Karlovcu.

Svećeničko služenje započeo je 10. kolovoza 2016. kao župni vikar Župe sv. Petra apostola u Zaprešiću, gdje je obnašao kapelansku službu tri godine. U ljeto 2021. godine imenovan je upraviteljem Župe sv. Brcka Biskupa u Brckovljanima, gdje je i tragično preminuo. O okolnostima njegove smrti i detaljima iz Zagrebačke nadbiskupije nisu izvijestili.

Vaša reakcija na temu