Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IVOŠEVIĆ 'PROZVAO' ŠUTU Sanirana fleka nadomak Splita, više od dvije godine nakon prijave problema

IVOŠEVIĆ 'PROZVAO' ŠUTU Sanirana fleka nadomak Splita, više od dvije godine nakon prijave problema

Propustili sanacijski spojevi

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević podijelio je na društvenim mrežama informaciju kako je ViK sanirao oštećenje 'pa tako više nećete na površini mora vidjeti fleku nadomak Splita'.

Tim putem referirao se na svoju objavu iz 2021. godine te indirektno prozvao bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacija, HDZ-ovog Tomislava Šutu, koji je sanaciju navedenog problema najavio za 2022. godinu.

'Na samom početku mandata kontaktirao me jedan gospodin sa Zente i informirao da već neko vrijeme na moru uočava mrlju točno iznad trase kanalizacijskog ispusta. Gledanjem satelitskih snimki uočili smo da se mrlja pojavljuje još od 2018. godine, ali je nitko nije bio primijetio do sad, odnosno nije je prijavio. 

Navedenu sam prijavio ViK-u i sada nekoliko mjeseci kasnije mogu reći da je potvrđeno da se radi o propuštanju na sanacijskim spojevima koje je i službeno utvrđeno u listopadu ove godine. 

Čim je ViK dobio izvještaj, projektant sanacije je upoznat s najnovijom situacijom, te je naručen projekt sanacije propuštanja.

Projekt bi uskoro trebao biti gotov pa je za sljedeću godinu (2022.) planirana i sanacija prema izrađenom projektu.

Prema gruboj procjeni projektanta planirani troškovi sanacije su oko 1.200.000 kn, što je i uvršteno u plan nabave ViK-a', napisao je Ivošević prije tri godine.


Vaša reakcija na temu