Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SINJSKI HDZ: Dosta netoleranciji i uvredama na Gradskom vijeću!

SINJSKI HDZ: Dosta netoleranciji i uvredama na Gradskom vijeću!

Napustili su sjednicu

Klub vijećnika HDZ-a jučer je napustio sjednicu Gradskog vijeća,  ponukan po tko zna koji put  javno izrečenim uvredama na račun vijećnika HDZ-a. 

'Tako je jučer MOST-ov vijećnik Zvonko Maras, vjerojatno izazvan time što ga je vijećnik HDZ-a Vrančić u argumentiranoj raspravi podsjetio na dužnost općinskog javnog tužioca u sustavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koju je nedvojbeno obnašao, uzvratio uvredama na račun vijećnika HDZ-a, nazivajući nas 'hadezenjarama'.

Nastavak je to politike uvreda i difamacija na račun vijećnika HDZ-a, a također kolegice Mirjane Babić i drugih oporbenih vijećnika koji su od strane gradonačelnika Bulja ili drugih vijećnika MOST-a  na sjednicama Gradskog vijeća javno psovani, nazivani telcima, ukruvima, uhljebima ili drugim raznim uvredama, sve to bez da je predsjedavajući reagirao udaljavanjem sa sjednice za one koji se tako ponašaju u Gradskoj vijećnici. Najoštrije osuđujemo ovakve izljeve mržnje, prijetnji, netolerancije, prostakluka i vulgarnosti kojima nije mjesto u Gradskom vijeću.

Unatoč suprotnim političkim mišljenjima i stavovima na razne teme i probleme koje tište naše građane, pozivamo gradonačelnika Bulja i vijećnike vladajuće koalicije MOST i SDP, kao i sve dionike u našem gradu na kulturu dijaloga, međusobno uvažavanje i civilizirano ponašanje, barem u Gradskoj vijećnici. Uostalom, to je minimum koji građani od nas  očekuju', poručuje presjednik Klub vijećnika HDZ-a Sinj, Stipe Perić.

Za neistine i podvale optužuju iz SDP-ovog vijećnika Nikolu Vučkovića.

'Brani koaliciju SDP - MOST u Sinju, čiji je sastavni dio, Njegove podvale najbolje demantiraju u punom profilu asfaltirane ulice u sklopu projekta 'Aglomeracije' na području Brnaza, a nažalost jedini koji pakoste i koče razvoj našeg grada radi vlastitih interesa, su upravo gradonačelnik Bulj i njegov koalicijski partner sinjski SDP.

Posebno žalosti što gradska vlast i  partneri iz SDP-a sazivaju nastavak prekinute sjednice upravo u vrijeme održavanja komemoracije za žrtve 'Markovića jame', u prigodi  80. obljetnice pogibije 140 pripadnika hrvatske vojske i civila pobijenih krajem svibnja 1944. godine od strane pripadnika Desete dalmatinske partizanske brigade i Mosorskog partizanskog odreda', poručuje Perić.

Iz tog razloga  Klub vijećnika HDZ-a neće sudjelovati u nastavku održavanja sjednice.

Vaša reakcija na temu