Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split Više od 200 Splićana na Splitskoj biciklijadi, rutu odvozio i Ivica Puljak

Više od 200 Splićana na Splitskoj biciklijadi, rutu odvozio i Ivica Puljak

Gradonačelnik promiče pozitivne životne navike

Sunčana subota privukla je više od 200 građana svih generacija na tradicionalnu Splitsku biciklijadu. 11. izdanje održano je u organizaciji Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce uz pokroviteljstvo Grada Splita.

Događaj je to kojim se Split priključio mnogim gradovima u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti i Dana bez automobila. Biciklističku rutu odvozio je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, dajući tako podršku organizatoru u promicanju životnih navika koje su pozitivne za svakog pojedinca, ali i za grad. 

Splitska biciklijada podupire nastojanja Grada Splita u provedbi politika i koncepta urbane mobilnosti i održivog prometa. Tako je u sklopu programa biciklijade gradski Odsjek za međunarodne i EU fondove kroz promotivne aktivnosti u Đardinu predstavio projekt SUTRA - poboljšanje javnog prijevoza primjenom inovativnih e-rješenja i multimodalnih prometnih rješenja, gradska tvrtka Promet promovirala je novi koncept rješenja e-ticketinga i GPS-a. Također, tvrka Split parking putem aplikacije Nextbike korisnike je informirala o biciklijadi, a danas su građani mogli uživati i u besplatnoj vožnji javnim biciklima. Sve je obogaćeno zanimljivim zabavnim programom u Đardinu, izvijestili su iz Grada Splita.


Vaša reakcija na temu