Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: GLAZBENO KRŠTENJE Oliverovi prijatelji se okupili i zapjevali na novom trajektu

FOTO/VIDEO: GLAZBENO KRŠTENJE Oliverovi prijatelji se okupili i zapjevali na novom trajektu

Na svoj je posljednji počinak ispraćen 2018. godine upravo katamaranom Jadrolinije

Trajekt koji svakog dana spaja Split i Velu Luku, dva mjesta u kojima je živio i koje je volio Oliver Dragojević, sada nosi njegovo ime.

Prijedlog za preimenovanjem broda dala je splitska podružnica Hrvatske čiji su se članovi okupili kako bi oni obilježili dolazak najdražeg im trajekta a floti Jadrolinije.

Tedi Spalato, Zorica Kondža, Tomislav Mrduljaš, Ivo Amulić, Dalmatino, Jole i mnogi drugi druže se u salonu gdje je sve znaku omiljenog pjevača - zidove i stolove krase njegovi stihovi i fotografije, a s razglasa se puštaju njegove pjesme.

- Oliver je doživio svoje prvo glazbeno krštenje i svi smo ponosni na to, sretni i zadovoljni što je brod zaplovio. Slušajući utiske glazbenika uvjerenja smo da je ovo pun pogodak, s ponosom će nositi Oliverovo ime - kazao nam je Tomislav Mrduljaš, prvi čovjek splitskog HGU-a. 

Fotogalerija: Oliver

Mrduljaš je kazao kako je nekako prirodno da se brod zove po Oliveru, a ne neka ulica ili, pak, spomenik. Prisutne je pozdravio i predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kojeg radosti što su splitski glazbenici krstili ovaj trajekt.

- Imao sam tu sreću da sam s Oliverom pjevao 87' godine u Osijeku. Mi smo tada bili mlad bend, Tutti Frutti je tu večer svirao, a on je, naravno, bio zvijezda večeri. A sad kad imam priliku, reći ću vam 'ko je Oliver. Svirao sam na maškarama u jednom malo mjestu u Korčuli. Prije toga sam se s njim sreo u Veloj Luci. Pitao me gdje ću, a ja mu rekao da idem svirati za maškare. Rekao je da će i on doć' . U pola večeri na pozornicu su se popele dvije maskirane osobe, otele mi mikrofon i počele pivat. To su bili Oliver i Brico. Eto' ko je Oliver - smiješio se Ivo Amulić dok se prisjećao velikog glazbenika.

Na brodu se slavi Oliver, njegov lik i djelo, a sve uz svima poznatu glazbenu podlogu, njegove pjesme koje izvode Ive Županović i Katica Marinović

Trajekt Oliver od početka ovog tjedna održava državnu trajektnu liniju Split-Vela Luka-Ubli te će u svojim svakodnevnim plovidbama doticati mjesto u kojem je odrastao Oliver Dragojević. Ovaj je pjesnik i glazbenik svojom glazbom dodirnuo cijelu Hrvatsku, a posebice su za nju vezani oni koji od mora i uz more žive.

Na svoj je posljednji počinak ispraćen 2018. godine upravo katamaranom Jadrolinije, a na ovaj mu se način iskazuje počast kakvu je zaslužio. Za svakog ljubitelja lika i djela Olivera Dragojevića bit će to posebno putovanje.

Vaša reakcija na temu