Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Izvrsna subota na festivalu u Šibeniku

FOTOGALERIJA Izvrsna subota na festivalu u Šibeniku

Međunarodni dječji festival vas čeka u velikom broju

Sve je spremno za vrhunac prve polovice 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Subota, 29. lipnja, kraj je prvog dijela festivala i uvod u zadnjih sedam dana, a pamtit će se, bez sumnje, po zadnjoj izvedbi u danu – akrobatskom showu u zraku 'Meraviglia' u izvedbi gostiju iz Italija – Sonics Aerial Performance od 21.30 na šibenskoj Poljani – posve besplatno. 

Riječ je o izvedbi koja se izvodi dugi niz godina po festivalima diljem svijeta i sad je na red stigao Šibenik. Talijanska festivalska uspješnica ujedno je i prvi veliki uspjeh talijanskih kazališnih akrobata Sonics Aerial Performance koji su već u petak navečer na generalnoj probi plijenili pozornost publike.

Dok je petak prošao u priprema za ovaj spektakl, već je jutros sve spremno za festivalsku čaroliju koja se rađa svako jutro iznova, zaštićena sjenom festivalskih zastavica čija ovogodišnja lica pomno prate svaki korak festivalaca.

A ove će ih subote biti pregršt jer ljetna pozornica na Trgu Republike Hrvatske sprema se za koncert 'Dobrodošli, prijatelji!' na kojem će nastupiti dječji zborovi 'Zdravo maleni' i 'Cvrčak' (Šibenik), 'Trešnjići' (Zagreb), 'Crescendo' (Sisak). 

Početak koncerta je u 20 sati.
Danas počinju i međunarodni teniski turnir za djevojčice i dječake do 10 godina 'Festivala djeteta' u organizaciji Teniskog kluba Šubićevac te Regata za klasu optimist 64. MDF u organizaciji Jedriličarskog kluba Val iz Šibenika.

11h, dječje igralište Fingac, Zlarin
- 'Neka druga priča' i 'Priča o kotrljanju'
Akademija za umjetnost i kulturu, Osijek

16.00h, sportski tereni Zablaće, nogometni klub 'Škola nogometa Joso Bego'
-  4. međunarodni turnir 'Zdravo maleni Jose Bege 2024' za godište 2013.
Trajanje: od 28. lipnja do 30. lipnja
 
19h, Perivoj Roberta Visianija
Jokai, interaktivni park, Španjolska
-   U vremenima kada elektronički uređaji monopoliziraju način igranja, Jokai nastoji sa svojim ručno izrađenim igrama promovirati autonomnu, kreativnu i kooperativnu igru, pritom promičući međugeneracijske odnose.

-   Larun je instalacija sastavljena od zbirke kreativnih ručno izrađenih igara inspiriranih baskijskom mitologijom, s ekskluzivnim dizajnom, kako u tehničkoj tako i u umjetničkoj izvedbi.

-   U sklopu zbirke igara Larun postoje dva igraća prostora:

-   Mari – prostor namijenjen starijoj djeci i odraslima sastavljen od različitih igara, gdje se sudionike potiče na razvijanje različitih vještina kao što su: preciznost, koncentracija, strategija i suradnja.

-   Montessori Gunea – igraći prostor opremljen Montessori materijalima namijenjen djeci od 0 do 3 godine. Igre su ekskluzivno dizajnirane kako bi djecu potakle na samostalno razvijanje mašte, kao i na eksperimentiranje i senzornu manipulaciju djeteta, promičući njihovu autonomiju i sigurnost.

-   'Kreativnost je vidjeti ono što drugi vide i misliti ono što nitko drugi nikada nije pomislio', Albert Einstein

20h, Trg Mulina, Raslina
'Groznica subotnje večeri', Cirkultura i Cirk pozor, Samobor, Zagreb
 Groznica subotnje večeri cirkuski je kabaret inspiriran istoimenim popularnim filmom.
Skupina cirkuskih umjetnika prikazuje plesne, žonglerske, akrobatske i komične točke uz ritmove disko hitova i sjajne kostime.

20h, ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske)
Koncert 'Dobrodošli, prijatelji', Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
Na koncertu Dobrodošli, prijatelji! četiri dječja zbora će izvesti skladbe najznačajnijih hrvatskih skladatelja dječje zborske pjesme. Publika će imati priliku čuti skladbe Bruna Bjelinskog, Alfi Kabilja, Arsen Dedića i drugih. Na koncertu će se uz hrvatske dragulje dječjih pjesama izvoditi i obrade songova poznatih mjuzikla kao što su Čarobnjak iz Oza i Princ od Egipta. Također, zborovi su pripremili i obrade hrvatske tradicionalne glazbe.
Zbor Zdravo maleni, Šibenik, Zbor Trešnjići, Zagreb, Zbor Crescendo, Sisak, Zbor Cvrčak, Šibenik

21.15h, Gorica
Nestašna zubić vila
Znatiželjna vila Violetta nađe se u ljudskom svijetu gdje upozna 12-godišnju djevojčicu Maju, koja se ne snalazi u gradu i sanjari o povratku na selo. Dvije prijateljice postignu dogovor te se čini da će čarobno biće omogućiti Maji povratak u bakinu kuću na selu. Međutim zbog ozbiljne ovisnosti o čokoladi, stvari krenu po zlu te se one nađu u utrci s vremenom u najvećoj avanturi njihova života… Sinkroniziran

21.30h, Trg Poljana
'Meraviglia', Sonics Aerial Performance
- Meraviglia je čudesna, posebna izvedba koja će svojoj publici izmamiti emocije čuđenja, očaranosti i adrenalina, zahvaljujući zračnim akrobacijama koje oduzimaju dah. Talentirani zračni akrobati prenijet će svoju publiku u prostor fantazije – u prostor između neba i zemlje koji se doima poput snova, gdje se gesta i pokret pretvaraju u zadivljujuću priču. Ova spektakularna izvedba spaja inovativnu glazbu, zahtjevnu koreografiju i zadivljujuću scenografiju, stvarajući jedinstveni vizualni i osjetilni doživljaj za sve prisutne.

Vaša reakcija na temu