Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UOČI PARADE PONOSA Zastava duginih boja na Matejušci

UOČI PARADE PONOSA Zastava duginih boja na Matejušci

Tema ovogodišnjeg Split Pridea je bivanje i sigurnost u javnom prostoru

Danas će se na Matejušci vijoriti zastava duginih boja kao najava 13. splitske Povorke ponosa koja će se održati u subotu 6. srpnja s početkom u 17 sati.

'Tema ovogodišnjeg Split Pridea je bivanje i sigurnost u javnom prostoru. Podizanje zastave duginih boja simbolizira našu prisutnost u ovom gradu. Svi znamo da LGBTIQ+ osobe u Splitu postoje. Statistički, jedna od 10 osoba nije straight. Split Pride i prijateljske udruge već godinama okupljaju živu i rastuću zajednicu ljudi. Mi smo međusobno svjesni jedni drugih, ali se naše postojanje u društvu previđa što dovodi do svakakvih vrsta diskriminacije. Zato je potrebno na ovaj način pokazati da smo tu, da tu živimo, radimo, volimo i postojimo', poručuju iz Split Pridea.

Naglašavaju kako činjenica da su, kao i svake godine, zastavu podizali u pratnji policije te da će je čuvati zaštitarska služba, pokazuje koliko je njihovo postojanje i sigurnost u javnom prostoru klimava. 

'Onog dana kada nam za zastavu i za Pride ne bude trebala policija i zaštitari moći ćemo reći da smo postigli ravnopravnost.

Međutim, najvažnije od svega je da naša zastava simbolizira i ljubav i i prihvaćanje. Podižemo je jer želimo učiniti Split otvorenijom i tolerantnijom sredinom u kojoj su svi ljudi dobrodošli i u kojoj se nitko ne treba bojati hodati u javnom prostoru. Mi vjerujemo u Split i zato se vidimo na Prideu!', ističu iz Split Pridea.

Vaša reakcija na temu