Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zajednica tehničke kulture Splita sudjelovala na manifestaciji 'Sigurno u školu s HAK-om 2024.'

Zajednica tehničke kulture Splita sudjelovala na manifestaciji 'Sigurno u školu s HAK-om 2024.'

Okupila je djecu osnovnoškolske i vrtićke dobi

 Na zapadnom dijelu splitske Rive, upriličena je manifestacija 'Sigurno u školu s HAK-om 2024'. Manifestaciju su organizirali Hrvatski Autoklub i Autoklub  Split, u suradnji s MUP-om, PU Splitsko-dalmatinskom i Zajednicom tehničke kulture grada Splita.

Manifestacija se održava na početku nove školske godine, kako bi se djeca mogla educirati o pravilima i sigurnosti u prometu te kako bi se istaknula važnost pravilnog postupanja u prometu, kako pješaka, tako i vozača.

Manifestaciju su posjetila osnovnoškolska i vrtićka djeca, ali i svi zainteresirani prolaznici te oni koji su se u jutarnjim satima zatekli na rivi. Događaj je okupio nekoliko važnih institucija koje su predstavile aktivnosti koje provode u sklopu vlastitog, redovnog rada.

Zajednica tehničke kulture grada Splita uključila se u događanje, na kojem je predstavila vlastiti rad te rad sedamnaest Udruga članica. 

'Kako bi što bolje predstavili radionice tehničkih aktivnosti, koje se u Zajednici održavaju tijekom cijele godine, djelatnici Zajednice pripremili su i vizualne materijale – modelarski stroj Unimat, djeci je objašnjeno kako se njime obrađuje drvo, robote mBot2, 3D olovke i razne tehničke tvorevine. U ime ZTK grada Splita, aktivnosti na manifestaciji su promovirali Lucija Andrea Skočić, stručna suradnica ZTK grada Splita i Tomislav Nikolić, tajnik ZTK grada Splita', poručuju i Zajednice tehničke kulture. 

Također, vožnju automodela na daljinsko upravljanje demonstrirali su članovi sekcije automodelara, Ante Vuković i Nenad Grgas, pri Zajednici tehničke kulture grada Splita.

Vaša reakcija na temu