Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Završeno snimanje druge sezone serije Dnevnik velikog Perice

Završeno snimanje druge sezone serije Dnevnik velikog Perice

Gledatelje na jesen čekaju estradno-ljubavne zavrzlame i novi likovi

Završilo je snimanje druge sezone igrane serije 'Dnevnik velikog Perice', koja je osvojila srca gledatelja svojim nostalgičnim prikazom života šezdesetih. Nakon iznimno uspješne prve sezone, produkcijska kuća Real grupa gledateljima će na jesen, na programu Hrvatske radiotelevizije, donijeti šest novih epizoda hvaljene serije inspirirane kultnim filmom 'Tko pjeva, zlo ne misli'.

Hit serija se vraća početkom listopada s još uzbudljivijom radnjom, novim likovima koji će unijeti nemir u živote poznatih junaka i brojnim obratima koji će gledatelje ponovno prikovati za male ekrane. Radnja i dalje prati Pericu Šafraneka i njegovu estradno-ljubavnu priču koja će proći kroz velike kušnje. Događaji su smješteni u ljeto ljubavi, 1967. godinu, vrijeme koje mnogi pamte kao razdoblje velikih promjena, kulturnih previranja te dolaska nekih novih klinaca koji traže svoje mjesto pod suncem.

'Nakon 54 dana snimanja na atraktivnim lokacijama u Zagrebu, Rijeci i Opatiji, kreće post produkcija tona i slike. Umorni smo, ali sretni. U drugoj sezoni obuhvatili smo sve najpoznatije festivale, televizijske emisije i nikad zaboravljene pjesme iz tog vremena, kao i ljude koji su obilježili to razdoblje, poput Mire Ungara, Ive Robića, Alfija Kabilja i Zdenke Kovačiček. Jako smo zadovoljni autentičnim prostorima koje smo odabrali za snimanje i koji pružaju savršenu kulisu za četiri glavne teme kojima se bavi serija: glazbu, modu, ljubav i strast', poručio je Albino Uršić, autor i izvršni producent serije te kreativni direktor marketinške agencije Real grupa.

Neke od lokacija na kojima su snimljeni nostalgični kadrovi obuhvaćaju kultne građevine kao što su Guvernerova palača u Rijeci, zagrebački Oktogon i starozagrebačka ljepotica Esplanada, koje svojom autentičnošću odlično prenose energiju te 1967. godine. Gledatelji će imati priliku ponovno uživati u kadrovima s prekrasnog Gornjeg grada, ali i kultnog Maksimira i Zrinjevca.

Kroz pažljivo rekonstruirane setove, autentične kostime, šminku i glazbu tog vremena, serija će još jednom uspješno dočarati atmosferu i duh šezdesetih. Prva sezona izazvala je oduševljenje publike i kritičara, a mnogi su pohvalili njezinu sposobnost da prenese osjećaj nostalgije za prošlim vremenima.

'Završetak snimanja znači kraj posla za velik dio filmske ekipe. Za redatelja je to tek početak nove faze koja podrazumijeva montažu. Ipak, zahvalan sam što sam ponovno imao priliku biti sa starim prijateljima iz prve sezone, ali i upoznati neke nove zanimljive ljude. Sve u svemu, bilo je ovo intenzivno, ali prekrasno iskustvo', otkrio je Vinko Brešan, o kojem cijeli tim ima samo riječi hvale, kako profesionalno, tako i privatno.

Već s prvom sezonom, ljestvica je podignuta visoko kada su u pitanju očekivanja gledatelja, a Brešan poručuje: 'Sada očekujem rad i da damo najbolje od sebe kako bi gledatelji bili zadovoljni. Očekujem da će im druga sezona dati mnogo više od prve.'

'Dnevnik velikog Perice' serija je koja ne samo da oživljava prošlost, već i donosi univerzalne priče o ljubavi, obitelji i prijateljstvu koje su relevantne i danas.

'Završetak snimanja druge sezone obilježava još jedan korak u stvaranju ove jedinstvene serije koja je već ostavila neizbrisiv trag na domaćoj televizijskoj sceni. Očekivanja su velika, ali sudeći po predanosti produkcijskog tima i dosadašnjem uspjehu, nema sumnje da će nova sezona nastaviti osvajati srca gledatelja. Dok čekamo jesen i premijeru novih epizoda, možemo se radovati povratku u šezdesete i novim pričama koje će nas podsjetiti na važnost ljubavi, obitelji i prijateljstva kroz prizmu prošlih vremena', izjavio je producent serije Krešimir Renzo Prosoli.

Vaša reakcija na temu