Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vrhunac vodenog vala tek se očekuje, potpuno poplavljeno vikendaško naselje

Vrhunac vodenog vala tek se očekuje, potpuno poplavljeno vikendaško naselje

Ministrica Vučković pojasnila zašto se određena područja ne mogu braniti

Ministrica zaštite okoliša Marija Vučković u razgovoru za N1 istaknula je kako se vrhunac vodenog vala u Osječko-baranjskoj županiji očekuje u srijedu, i to na ulazu u Batinu.

'Učinke vodnog vala ne možete sa stopostotnom sigurnošću predvidjeti. Moramo, stoga, biti spremni odgovoriti na neke nepredviđene situacije. Zasad sve ide onako kako smo procjenjivali, što se tiče visine vodostaja, nešto niže', rekla je ministrica Vučković.

Nažalost, mještani Zelenog otoka, koji je pretežno vikendaško naselje, nalaze se na području koje nije branjeno pa su im kuće i dvorišta poplavljeni.

'Neka se područja ne mogu braniti zbog prirodnih karakteristika, a neka će tijekom godina, kad se izvrše sva ulaganja, imati bolju infrastrukturu. Na područjima koja se ne mogu braniti pomažemo ljudima koji ondje imaju kuće - to je vikendaško naselje - da im štete budu manje', napomenula je ministrica.

Poručila je da postoji višegodišnji plan ulaganja u sva tri stupa gospodarstva. 

'Dat ćemo sve od sebe da dostupna sredstva budu i veća', navela je. 

Za kraj se osvrnula i na uhićenja dva HDZ-ovca Josipa Škorića i Josipa Šarića te 'tajming' njihovih ostavki.

'Mogu samo ponoviti da je izvršna vlast u ovih osam godina u potpunosti odvojena od sudske i da institucije doista rade svoj posao', kratko je poručila.

Vaša reakcija na temu