Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
93. MRDUJA Prijave se mogu obaviti još samo danas i sutra u prostorijama kluba

93. MRDUJA Prijave se mogu obaviti još samo danas i sutra u prostorijama kluba

Jedri se u subotu

Online prijave za Mrdujsku regatu su zaključene, a danas i u petak, prijave se još mogu obaviti direktnim dolaskom u prostorije JK Labud, gdje je otvoren Ured za prijave. Dakle, prijave su jedini organizacijski dio koji još u operativi, dok su sve druge pripreme dovršene. No, to nije razlog da se jedriličari iz Hrvatske i drugih zemalja koji tradicionalno pohode Mrduju, ne počnu pripremati za zabavni program i delicije koje će im biti pripremane i ponuđene nakon regate. Cjelokupni program posvjedočit će koliko JK Labud cijeni privrženost jedriličara Mrdujskoj regati, čijim doprinosom je ova manifestacija slavljenja mora i mediteranskog načina života i nadalje najmasovnija regata na našoj strani Jadrana, uz to što je neosporno i najstariji organizirani sportski događaj koji se u kontinuitetu održava u Hrvatskoj.

Domaćin, jedriličarski klub Labud je za svoj stoti rođendan, a Mrduja je oduvijek termin kada se on slavi, u suradnji s chefovima ŠKMER-a odlučio počastiti sve jedriličare sudionike. Tako će ih po dolasku u cilj u subotu poslijepodne, dočekati mirisi delicija koje će chefovi ŠKMER-a tijekom cooking showa uživo pripremati u ogromnoj tavi promjera preko 1 metra uz prateći govorno-prezentacijski program u trajanju preko 3 sata. Hrana koja se priprema motivirana je konceptom Dalmatinske marende. 

'Ove godine nam more ulazi u pjate i daje nam priliku da na tradiciju jedara odgovorimo tradicijom spize. Gastronomija predstavlja značajan dio naše turističke ponude ali i našeg identiteta, a do pravog izražaja dolazi kad se stavi u funkciju običaja i događanja koja predstavljaju pravi motiv dolaska na destinaciju, poput Splitskog Festivala Jedrenja', istaknula je Alma Harašić Bremec iz ŠKMER-a, najavivši kuhanje od strane šefova kuhinja Mediteranskih i europskih regija, a kao poklon jedriličarima Mrdujske regate.

Na Mrduji se također ponovo dodjeljuje, među jedriličarima popularna 'Nagrada po srići', a ove godine je to vanbrodski motor Suzuki koji je osigurao MotoNavis - Suzuki Marine. Otvorene su prijave i izazovi za dvoboje Mrduje, a više o tome pronaći ćete na FB stranici Mrdujske regate. Otvoren je i kanal za komunikaciju između vlasnika plovila kojima nedostaje po koji član posade s jedriličarima koji još nisu pronašli mjesto u nekoj od posada.

Kako je istaknuo Damir Skelin, direktor 93.Mrdujske regate, bogat cjelodnevni zabavni program, nagrade i natjecanja, krenut će s limenom glazbom koja dočekuje jedriličare prije starta, preko prije spomenute dalmatinske marende koja ih uz cooking show dočekuje po dolasku u cilj, sa duom Lantina, a nastavit će se koncertom Promaya banda, trenutačne Splitske glazbene senzacije koja privlači svojom energijom i jedinstvenim stilom. Veliko finale će imati u vidu svečane dodjele neviđene količine pokala najboljima po skupinama i ukupno, te medalja pobjednicima Mrdujskih dvoboja, izvlačenjem 'Nagrade po srići' vanbrodskog motora Suzuki, a završiti Mrduja kazetofon DJ partyjem u režiji DJ Vangela i plesačica, uz iznenađenje na nebu kojem će svi moći svjedočiti negdje oko 22 sata. Jedrenje ima neodvojivu ulogu u hrvatskom društvu i turizmu, simbolizirajući duboku povezanost s morem i pomorskom tradicijom.

Danas, jedrenje ne samo da pruža užitak jedriličarima, već doprinosi i očuvanju kulturnog identiteta i gospodarskog razvitka, uz promicanje ekološke svijesti i slavljenje mediteranskog načina života i ljubavi prema moru. Splitski festival jedrenja osigurava da Split nastavi svoju stoljetnu misiju centra najvećih jedriličarskih događanja.

Vaša reakcija na temu