Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DALIĆ UOČI ITALIJE: Razlika u odnosu na Katar? Primamo prelagano golove i Perišić nije u pravoj formi!

DALIĆ UOČI ITALIJE: Razlika u odnosu na Katar? Primamo prelagano golove i Perišić nije u pravoj formi!

Hrvatsku u ponedjeljak čeka ključni susret za osminu finala

Dan uoči utakmice s Italijom (ponedjeljak 21 sat) pred novinarima u Leipzigu pojavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Nakon prva dva kola skupine B, Hrvatska ima jedan bod te će protiv Talijana za prolazak u osminu finala trebati pobjeda.

- Još jedna u nizu naših povijesnih utakmica. Mi smo spremni, vjerujem da će biti dobro, svi su zdravi osim Vide koji neće biti u kadru. Ovo drugo je u redu, svjesni smo situacije, da je nokaut faza već krenula. Igra nam samo pobjeda, moramo ju dohvatiti, s tri boda idemo dalje, sve drugo nas šalje kući. A ne želim tako rano kući. Prve dvije utakmice nismo napravili rezultat, sad moramo. Uvijek smo bili pravi, i protiv Belgije, i Rusije u Splitu, protiv Škotske u Škotskoj na zadnjem Euru - rekao je Dalić, a na pitanje što je drukčije u Njemačkoj u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. odgovorio je:

- Start nije bio dobar. Ovo nije bilo na našem nivou. Prelagano primamo golove. U Kataru smo u grupi primili jedan gol, sad u dvije utakmice pet. Nemamo Perišića kakav je bio u Kataru. Tamo je bio u vrhunskoj formi. Neki su igrači stariji dvije godine, igramo protiv jakih suparnika, mislim da je osnovan problem što smo golove primili prelagano.

Talijani najavljuju promjene u sastavu. Kako to komentirate?

- Ne očekujem da će Spalletti mijenjati način igre. Bitno je da mi budemo bolji. Moramo popraviti svoje performanse, pogotovo u fazi obrane. Znamo stil i način igre Italije, uz možda jednu-dvije promjene u sastavu. 

Spallettija zovu 'kralj taktike'. Kako protiv Italije?

- Cijenim Spallettija i njegove rezultate. Bio je prvak s Napolijem, ima vrhunskih rezultata. Talijani su poznati po taktici, u tom su najjači. I u obrani, njima je bod dovoljan, svjesni smo toga. Moramo biti spremni na sve na ovoj utakmici, biti strpljivi, ne biti nervozni, ne upasti u neke probleme ili provokacije, sve je moguće. Moramo biti spremni na sve - zaključio je Dalić. 

Vaša reakcija na temu