Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović 'DIOKLECIJAN, SIN BOŽJI' Šefu splitskih konzervatora priprema se nova uloga, izgledno savjetničko mjesto

'DIOKLECIJAN, SIN BOŽJI' Šefu splitskih konzervatora priprema se nova uloga, izgledno savjetničko mjesto

Dogovor se treba formalizirati

Pročelnik Ureda konzervatora u Splitu Radoslav Bužančić korak je do mjesta savjetnika u Ministarstvu kulture. Dogovor se treba formalizirati, a ako ne zapnu na putu, obistinit će se i Bužančićeve riječi kako nikada neće prestati biti aktivan. 

Iz Ministarstva kulture na opetovane upite odgovorili su nam da nema promjene u splitskom Uredu, osim što su se formalno promijenili nazivi funkcija, pa više nema titule 'pročelnik', nego će biti 'voditelji'. Više puta smo nazivali i Bužančića, ali bezuspješno, što i ne čudi jer s medijima rijetko komunicira. 

Dapače, ostat će zabilježeno kako su ga dva puta u mjesec dana mediji doslovce zaskočili ili su trčali za njim, sve u cilju dobivanja odgovora oko vrućih tema poput Podruma, Small Malla, nalaza na Gripama gdje se planira gradnja, prenamjene prostora u centru grada i slično. Posljednji put je stao pred medije u rujnu na obljetnici uvrštavanja povijesne jezgre Splita s Dioklecijanovom palačom pod zaštitu UNESCO-a. Tada je upitan o odlasku u mirovinu, što je jedno od pitanja koje mu se često postavljalo (kada bi se dobilo priliku) jer je već mogao otići.

- Odgovorit ću vam kao Dioklecijan, on nije zapravo nikada otišao, skinuo je svoje titule, postao je sin Božji - raspoložen je bio tada.

Upitan je vidi li on sebe kao Dioklecijana, 'sina Božjeg', odgovorio je da je usporedba samo da kaže kako penzija 'nikada eksplicitno ne znači ono što znači'.

- Nikada neću prestati biti aktivan - poručio je tada. 

Kako stvari stoje, sve ide u tom smjeru, samo je pitanje koju će točno titulu dobiti i hoće li se preseliti u Zagreb. Bužančić je šef splitskih konzervatora od 2010. godine.

Vaša reakcija na temu