Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Policija o slijetanju školskog kombija: Vozač nije prilagodio brzinu stanju kolnika

Policija o slijetanju školskog kombija: Vozač nije prilagodio brzinu stanju kolnika

Nije bio pod utjecajem alkohola

Provedenim očevidom na mjestu jučerašnjeg slijetanja školskog kombija u Sitnu Gornjem, kazali su nam iz policije, utvrđeno je da vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika. 

U oštrom zavoju udesno i usponu kolnika od 8-14%. izgubio je nadzor na vozilom. Sletio je izvan južnog ruba kolnika. 

Svi sudionici su zadobili lakše tjelesne ozljede. Nakon liječničke obrade pušteni su kući.

U sklopu očevida neposredno nakon samog događaja nad vozačem autobusa izvršeno je alkotestiranje. Utvrđeno je da nije alkoholiziran. Unatoč negativnom nalazu alkotesta, uzet je uzorak krv i urina radi provođenja analize. Također, tijekom očevida nije utvrđeno da je vozač za vrijeme prometne nesreće koristio mobitel, naveli su iz policije.

Budući da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je vozač ostvario obilježja prekršaja iz čl. 51 i čl. 163 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, bit će prekršajno sankcioniran i izdat će mu se obvezni prekršajni nalog.

Vaša reakcija na temu