Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Šimundić o anketama: Očekivali smo da će nas pokrasti, ali ovo je već kleptomanija!

Šimundić o anketama: Očekivali smo da će nas pokrasti, ali ovo je već kleptomanija!

Na EU izbore izlazi na listi Ladislava Iličića

Mate Šimundić, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije koji se kandidirao na europskim izborima, na nezavisnoj listi koju predvodi Ladislav Iličić, komentirao je prvu anketu za EU izbore i zaključio kako su pokradeni jer prema anketama imaju potporu od tek 0,2 posto.

'Očekivali smo da će nas pokrasti. Kao što su krali prije pet godina kad su dva tjedna prije europskih izbora objavili anketu prema kojoj lista na kojoj je bio Ilčić Ladislav ima 3 %, a dobila je 8,5 %. Ukrali su tada 5,5 %. Samo da uvjere birače kako će - eto - baciti glas ako zaokruže tu listu. Nisu uspjeli onda. Neće uspjeti ni danas. 

Poučeni tim iskustvom, kad očito nisu uzeli dovoljno, 'anketari' su se odlučili na očajnički potez - sada nam daju 0,2 %. Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Ovo je već kleptomanija. Razliku su, valjda, prebacili onima koji imaju 'pretplatu' u agenciji. Hrvatska mora zabraniti objavljivanje anketa u predizborno vrijeme jer se očito radi o pogodovanju i trgovini utjecajem.

Dragi prijatelji, ne obazirite se na namještaljke, nego gledajte tko je tko, što zastupa, za što se zalaže...', zaključio je Šimundić.


Vaša reakcija na temu