Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Voditelj brodice zaboravio na sigurnosnu narukvicu, u nesreći mu stradao prijatelj iz Njemačke

Voditelj brodice zaboravio na sigurnosnu narukvicu, u nesreći mu stradao prijatelj iz Njemačke

Dobio je uvjetnu kaznu

U Splitu je zbog nesreće na moru i smrti mladića iz Njemačke na uvjetnu kaznu od godine zatvora s rokom kušnje od pet godina nepravomoćno osuđen 34-godišnji F. U. Bio je voditelj brodice Quick Silver koja je prevozila četiri mlada Nijemca. Nije postupio po propisima o sigurnosti pomorske plovidbe jer nije imao sigurnosnu narukvicu koja služi za gašenje motora kada se voditelj brodice udalji s upravljačkog mjesta. 

Nesreća se dogodila 14. lipnja 2017. kod Krvavice. Okrivljeni se uputio ka krmi kako bi u more spustio skale i pomagao prijateljima da se popnu na brodicu. Motor je i dalje radio. Zatražio je od dvojice da ugase motor. Jedan je prišao upravljačkom mjestu i povukao upravljač u smjeru rikverca. Bio je pod utjecajem alkohola. Tako je pokrenuo propeler koji je zahvatio tijelo nesretnog Nijemca i nanio mu mnogostruke ozljede od kojih je preminuo. 

Okrivljeni je sve priznao, iskreno se pokajao. Žao mu je zbog svega što se dogodilo. 

Sud se odlučio na uvjetnu kaznu ne našavši otegotne okolnosti. Olakotne okolnosti su bile nekažnjavanost, korektno držanje pred sudom, žaljenje i kajanje.

Vaša reakcija na temu