Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marzena P. from Pixabay Besplatni poslijediplomski tečaj o osnaživanju pozitivnih stavova prema starijim osobama

Besplatni poslijediplomski tečaj o osnaživanju pozitivnih stavova prema starijim osobama

Medicinsko usavršavanje

Sveučilišni odjel zdravstvenih studija i Služba za javnozdravstvenu gerontologiju, Referentni centar Ministarstva zdravstva za zaštitu zdravlja starijih osoba, NZJZ Dr. Andrija Štampar organiziraju poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja (poslijediplomski tečaj II kategorije - tečaj obnove znanja) pod nazivom Osnaživanje pozitivnih stavova prema osobama starije životne dobi i prevencija ageizma.

Cilj tečaja je upoznati polaznike o najnovijim znanstvenim i stručnim spoznajama na temu predrasuda prema ljudima zbog njihove starosti te primjeni intervencija i programa u borbi protiv ageizma. Na tečaju će biti usvojena znanja o teorijskoj podlozi manifestacije ageizma u društvu, ageističkih stereotipa u zdravstvu te primjeni intervencija i programa u borbi protiv ageizma.

Tečaj je namijenjen svim zdravstvenim djelatnicima i stručnjacima u zaštiti zdravlja starijih osoba te se boduje od strane Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore medicinskih sestara te će obraditi teme manifestacije ageizma u društvu i različitim kulturama, medijsko prikazivanje starenja, stereotipi i predrasude o starijima, ageizam u zdravstvu, psihološki pristup starijoj populaciji, okruženja prilagođena starijima, pozitivno i aktivno starenje, zdravstvena edukacija o starenju, strategije za zagovaranje politika i programa protiv ageisma, kognitivno starenje i tjelesna aktivnost starijih.

Tečaj će se održati 4. lipnja 2024. godine na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija (Ruđera Boškovića 35, Split, amfiteatar A03, od 12:30 do 18 sati) te je besplatan za sve polaznike.

Prijave za tečaj zaprimaju se putem linka: https://forms.gle/EUeDWMFd18oR2Ftk8

Više detalja na web stranicama Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija: https://ozs.unist.hr/hr/

Kontakt mail: sozstecaj@gmail.com.

Vaša reakcija na temu