Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MARIJETA I FERATA: Grupa Festivo snimila pjesmu povodom 64. rođendana Splitskog festivala

MARIJETA I FERATA: Grupa Festivo snimila pjesmu povodom 64. rođendana Splitskog festivala

Pogledajte spot

Povodom 64. rođendana Splitskog festivala poznati splitski zabavljači grupa Festivo snimili svoju novu pjesmu i posvetili je baš tom festivalu.

Pjesma se zove 'Marijeta i Ferata' i inspirirana je 'Nadalinom' i 'Malom Floramye', a kao što se da naslutiti iz naziva pjesme, naravno tematika je iz 'Velog mista'. 

'Trudili smo se tekstom i atmosferom dočarati onaj stari Split kojeg na žalost više nema, ali vjerujemo da se svatko makar u mislima voli vratiti u to vrijeme kada je unatoč svim problemima ipak život bio blaži i ispunjeniji. Htjeli bi se zahvaliti svima koji su sudjelovali u procesu stvaranja pjesme te tako doprinijeli njenom nastanku', poručuju iz grupe Festivo.

Autori teksta, glazbe i aranžmana su Pavao Akrap, Joško Radić, Marko Budalić te Vojan Koceić koji je radio i produkciju. Klavijature je svirao Duje Ivić, mandoline Mario Bavčević, trube Zlatko Šimić, back vokali Teo Brajčić i Brankica Brodarić, a scenarij i video produkciju Boštjan Vučak - studio BORA. U spotu glume djeca uz glumce Josipu Baliban i Marka Kantara

'Posebna zahvala ide i KUD-u Filip Dević za posuđene nošnje za odrasle glumce, te KUD-u Ante Zaninović za posuđene dječje nošnje. A iako je tekst u startu bio dobrim dijelom na 'spli'ski' u finalizaciji istog je pomogao i Nađan Dumanić, čakavski pjesnik i savjetnik za splitski dijalekt', zaključuju iz grupe Festivo.


Vaša reakcija na temu