Ovog vikenda u Kaštelima završava Kreativno proljeće tijekom kojeg su ljubitelji dobre spize i vrhunske kapljice uz glazbene note došli na svoje.
U njegovom sklopu večeras se u dvorcu Rušinac u Lukšiću održava Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba, pod budnim okom chefa Nikole Tomića.
Nastavak manifestacije uslijedit će događanjem pod nazivom 'Jazz, vino i čokolada' gdje će prostor dvorca Rušinac pridonijeti posebnom ugođaju kako bi svi oni koji dođu mogli uživati u spoju slatke gastro ponude uz glazbu.
'Sedmo Kreativno proljeće uspješno smo priveli kraju. Tradicionalno završavamo 'Jazzom, vinom i čokoladom'. Prije par dana smo pripremali ribarsku marendu, ocjenjivali smo vina crljenka kaštelanskog... Napravili smo fenomenalno, izvrsno druženje u domovini zinfandela. Ove godine smo, naime, tako promovirali Kaštela, kao domovinu zinfandela.
Ljudi su prezadovoljni večerašnjim događanjem. Napravili smo Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba Pripremali smo i ribarsku marendu, tradicionalnu kaštelansku spizu. Sad ćemo malo zasvirati i uživati dalje u čokoladi i vinu', rekao nam je Srećko Radnić, organizator.
Iako nosi naziv 'svjetsko', na prvenstvu se natječu samo domaći kuhari.
'Natjecanje je do korone bilo međunarodno, no za vrijeme pandemije nismo mogli dovoditi ljude. Večeras se natječu naši, pučki kuhari. Ne protivimo se stranim natjecateljima, no dođu samo naši, no i dalje je to svjetsko natjecanje', dodao je kroz smijeh usporedivši ga sa Svjetskim natjecanjem u piciginu.